• Načítám...
>

V Berouně si hýčkají talenty

Městská galerie Beroun vystavuje v Duslově vile práce malých výtvarníků. Jde o každoroční tradiční výstavu dětí z berounských škol v čele se Základní uměleckou školou Václava Talicha.

Reklama

Nejen obrazy, ale i velmi zdařilá sochařská dílka nabízí přízemí berounské Duslovy vily. Městská galerie Beroun zde pořádá výstavu Talent 2019, která již tradičně dává prostor těm nejmladším výtvarníkům.

"Galerie poskytuje prostor výtvarným dílům dětí už patnáctým rokem. V podstatě je to jediná výstava, která se opakuje každoročně a vždy přijde veliké množství prací," řekl Tomáš Suchý, vedoucí Městské galerie Beroun.

"Pro berounské děti je to veliká příležitost. Ony své práce nechtějí zasílat do soutěží, protože se jim většinou nevrátí. Tady jsou ty práce vystaveny v jejich domácím prostředí. Přivedou sem babičku, spolužáky, učitele. Pro ně je to skvělá prezentace a ty práce se jim potom vrátí domu," řekla Andrea Borovská, učitelka Základní umělecké školy Václava Talicha.

Motivovat dnešní děti k výtvarnému umění není jednoduché - jejich svět je plný obrazovek a tlumí tak vlastní výtvarnou fantazii.

"Děti jsou pořád zahlcovány obrazem. Ať už je to počítač nebo TV a my se snažíme jejich fantazii motivovat tím, že jim například čteme, vyprávíme, necháme je zkrátka pracovat v jejich fantazii a oni ji potom přenáší na papír," řekla Andrea Borovská.

anketa

Díla vystavovaná v Duslově vile vybírala speciálně sestavená komise z celé pětistovky přihlášených prací. Jsou tu tedy jen ty nejlepší výtvory a shlédnout je můžete až do poloviny července.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu