• Načítám...
>

V Lysé nad Labem ocenili seniory

V hale C výstaviště v Lysé nad Labem, na ploše čtyř tisíc metrů čtverečních, návštěvníci viděli výrobky tradičních řemesel, výtvarné a ruční práce i umělecká díla - a to v rámci výstavní soutěže Šikovné ruce našich seniorů. Všechna vystavená díla zhodnotila odborná porota. Vybírala ze třech tisíc prací.

Reklama

V Lysé nad Labem se konala výstava Šikovné ruce našich seniorů. Letos to byl jubilejní ročník.

"U zrodu stála paní Věra Součková, která před 20 lety tuto akci vymyslela. Pracuje v Centru sociálních služeb Poděbrady a já jí tímto moc děkuji," řekla Aneta Heřmanová, radní Středočeského kraje.

"V roce 2000 vznikl první ročník, sešla se nám stovka prací od 55 seniorů, kteří byli z Lysé nad Labem, Milovic, Poděbrad a založili jsme tu tradici," řekla Věra Součková, zakladatelka soutěže.

Do soutěže se přihlásilo více než 1000 zručných seniorů, kteří představili přes 3000 výrobků. Všechny vystavené exponáty zhodnotila odborná porota, která udělila ceny v kategoriích klientů z domovů seniorů, klubu důchodců, pečovatelských služeb, jednotlivců a hobby. Kromě cen v kategoriích se udělovala i zvláštní ocenění.

"Já předávám cenu Domovu Pod Kavčí Skálou - hotel pro hmyz a za paní hejtmanku Domov Sedlčany," řekla Aneta Heřmanová.

"Vyráběli jsme brouky, domeček, sluníčko sedmitečné. Dělali jsme to tak dva měsíce, vždy dvakrát v týdnu," řekla Věra Miklušová, oceněná.

"Na závěr bych ráda poděkovala všem organizátorům této výstavy, všem organizacím, které zde vystavovaly, aktivizačním pracovníkům, kteří seniorům pomáhali a hlavně všem seniorům. Přeji jim pevné zdraví," řekla Aneta Heřmanová.

Výstava Šikovné ruce našich seniorů se konala souběžně s několika dalšími výstavami. Senior - Handicap: aktivní život, Lázeňský veletrh a Růžová zahrada.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu