• Načítám...
>

Kamenem úrazu je doprava

Bez ohledu na zvolenou technologii musí mít každé velkokapacitní zařízení zajištěnou dodávku dostatečného množství odpadu. Ten je nutné do místa využití dopravit. A všechno dohromady by mělo fungovat tak, aby se lidem nemusely příliš zvyšovat poplatky za odvoz odpadu.

Reklama

"A má-li se opravdu to ZEVO připravovat, tak na prvním místě se musí řešit právě doprava odpadu směrem do něj. Co mi vadí na té úvaze Středočeského kraje, že se např. bude svážet odpad z Příbramska, z Rožmitálska nebo z Kutnohorska do jednoho místa. Tady má fungovat tak, jako to funguje i v jiných případech, zdravý rozum. A pokud existuje jinde bližší možnost, jak se s odpadem vypořádat, což může být třeba ZEVO v Plzni, tak samozřejmě těm konkrétním svozovým firmám i obcím a městům to má být umožněno. Já věřím, že to také umožněno bude," řekl Martin Kupka, starosta obce Líbeznice.

Vzdálenější obce ale v nákladech na dopravu problém nevidí. Třeba Hořovice by to sice s odpadem měly o polovinu blíže do Plzně, ale do zařízení souvisejícího s mělnickým ZEVO to bude paradoxně ještě blíže. A to jenom pár kilometrů do místa zvaného Hrádek, kde je současná skládka.

"Je velkou prioritou abychom pokud možno udrželi nízké náklady na odpady pro občany města. A to se nám pravděpodobně podaří pokud vznikne překladiště odpadů, odkud se budou odpady odvážet do spalovny, která má vzniknout na Mělnicku. Středočeský kraj má vypracovanou koncepci nakládání s těmito odpady, takže my se s touto koncepcí ztotožňujeme. Nejen Hořovice, i okolní obce," řekl Jiří Peřina, starosta Hořovic.

O další cestu odpadu už se zdejší obce nejspíš nebudou muset starat. Čím větší bude mít spalovna kapacitu, tím raději si její provozovatel odpad přiveze. Takovou spalovnu totiž není jednoduché krmit.

"My jsme shodou okolností oslovili německé a rakouské firmy, které se tím zabývají, aby nám řekly svoje poznatky. Chtěli jsme vědět za jakých podmínek to oni provádějí a musím říci, že dokonce svážejí odpad i ze Skandinávských zemí, z Anglie, z Holandska," řekl Miloš Petera, náměstek hejtmanky Středočeského kraje.

Pokud ale nebude vybudovaná nová silniční infrastruktura, může projekt narazit na jedno velmi úzké hrdlo, které má už dnes problém s průchodností.

"My se dostáváme do té skutečnosti, že u Mělníka kruhový objezd u Mefritu je tím úzkým hrdlem, kde se sjede veškeré doprava z této části," řekl Ctirad Mikeš, starosta Mělníka.

"Samozřejmě se tady nabízí možnost auty, možnost po železnici i lodní doprava, protože Mělník leží vedle Labe," řekl Miloš Petera.

"Je jednoduché spalovnu postavit, nebo zařízení na energetické využití odpadu. My ale říkáme, že by to zařízení nemělo být zdrojem poškození zájmu občanů. Takže říkáme, že je potřeba vyřešit dopravu a pak se můžeme bavit dál. Jestli toto nevyřešíme, není o čem se bavit," řekl Ctirad Mikeš.

"Kraj není nositelem odpadů. Takže tu zodpovědnost za odpad mají obce. Kraj si samozřejmě klade za cíl, aby obcím pomohl, aby splnily ty podmínky, které jsou nařízené z Evropské komise, kdy ten konečný rok je 2035, kdy by se mělo ukládat do země maximálně 10% odpadů. A drtivá většina, kolem 60%, třídit a 30% by se mělo energeticky využívat," řekl Miloš Petera.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu