• Načítám...
>

Doprava v Mělníku opět houstne

Mělnické dopravní zácpy už jsou mezi řidiči pověstné. Sice nedosahují takových kvalit jako před třemi lety, kdy se stavěla první část dosud nedokončeného obchvatu, ale stále stojí za to. Teď jsou hlavně kolem kruhového objezdu u Pšovky.

Stáhnout video
Reklama

Nejen Mělničáci, ale ani ti, kterým je souzeno projíždět městem za prací či oddychem, nejsou v teplejších ročních obdobích zrovna nadšení. Jakmile sluníčko trochu ohřeje vzduch, už se kope a na silnicích se objevují lesy příkazových a zákazových značek.

"Mělník už je asi tradiční těmi zácpami, ale je to akce ŘSD. Vyplývá z toho, že se na Mělníku sbíhají silnice 1/9 a 1/16, takže ta zátěž je tady veliká. Teď se opravuje obchvat Mlazic, to znamená od kruhového objezdu na Pšovce až po Velhlovice. Část už je hotová. Při té příležitosti se opravuje i ten největší kruhový objezd u Mefritu," řekl Milan Schweigstill, místostarosta Mělníka.

"Já si myslím, že se všichni Mělníku snažíme vyhýbat tak, jako vždy. Mělník je město s extrémní dopravní zátěží a pokud můžeme, tak se mu snažíme vyhýbat," řekla Jana Poláková, starostka obce Byšice.

Při tom všem stále není dokončena právě ta nejdůležitější dopravní stavba - a to je obchvat Mělníka, který se plánuje už tak dlouho, kam až paměť sahá.

"Obchvat je plánován už 40 nebo 50 let, ještě když jsem byla na ZŠ, tak si pamatuji veřejná projednání v 80. letech. Je to obdobné jako obchvat naší silnice 1/16, která by měla na mělnický obchvat navazovat. Vede nám tu silnici první třídy středem obcí a nikoho to nezajímá. Rovněž je to projekt, který je při životě nějakých 50 let a nic se neděje," řekla Jana Poláková.

Ale abychom nebyli nespravedliví, část okruhu už existuje. Jen škoda, že končí kousek za kruhovým objezdem u betonových zábran. Pokračovat se možná bude v příštím roce, což se ale opět neobejde bez nekonečných kolon.

"Při té druhé stavbě tam bude především problém, že se tam dělá přemostění tratí. Zakládání těch pilotů je technicky velice náročné, takže nás určitě čeká v roce 2021 nějaká uzavírka, která zase svede dopravu do města," řekl Milan Schweigstill.

A teprve poté možná začne třetí a čtvrtá stavba, ale s tím budou ještě problémy. Právě proto, že město zaspalo už někdy v sedmdesátých a osmdesátých letech, tak se pozemky, přes které mohl obchvat vést, prostě zastavěly.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu