• Načítám...
>

Starosta se koupal první

V Neratovicích mají nový plavecký bazén. S rekonstrukcí začali loni v říjnu s tím, že chtějí stihnout letošní sezónu. A povedlo se.

Reklama

Vše září novotou a čirá voda ve třicetistupňovém horku je hodně velkým pokušením.

"Nechtělo to plavky?"

"Ne. To by nemělo ten patřičný efekt. Já jsem se bál, že tam budu vhozen, tak jsem je raději předběhl a sundal jsem si aspoň boty," řekl Roman Kroužecký, starosta Neratovic.

"Dnešní den je velikým svátkem pro naše město a pro naše občany, protože po desítkách let se obnovil plavecký bazén na našem letním koupališti. Jedná se o poměrně velikou investiční akci, jednu z největších za poslední léta, ale já si myslím, že město si jí zaslouží," řekla Lenka Mrzílková, místostarostka Neratovic.

Bazén se podařilo otevřít včas - právě se začátkem léta. A to přesto, že stavba byla zahájena teprve loni v říjnu a zimní sezóna, jak známo, stavebním pracím příliš nesvědčí.

"My jsme zvyklí s naší technologií stavět v zimním období, protože je to ideální řešení, hlavně pro stavebníka, který nemá omezenou koupací sezónu," řekl Jakub Misiarz, ředitel dodavatelské firmy.

Přípravná fáze projektu rekonstrukce koupaliště ale zase tak rychlá nebyla.

"Příprava trvala několik let , než jsme se rozhodli, jakou technologii na rekonstrukci zničeného bazénu zvolíme," řekl Marek Lenc, místostarosta Neratovic.

"Ze strany občanů Neratovic čekáme smíšenou reakci. Myslím si, že kdo to teď uvidí, tak uzná, že to smysl mělo. Pochopitelně se najdou tací, kteří řeknou, že to bylo příliš drahé. Celková částka se zastaví někde u 46 milionů, ale je to celé z nerezu, takže je to navěky," řekl Roman Kroužecký, starosta Neratovic.

Město navíc vše financovalo z vlastních úspor. Nepotřebovalo tedy ani jedinou korunu dotací.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu