• Načítám...
>

Benešov opravuje nemocnici

Benešovská nemocnice má nově zrekonstruované neurologické oddělení. To přivítá první pacienty nejpozději začátkem července. Rekonstrukci financoval Středočeský kraj a její náklady se vyšplhaly na 25 milionů korun.

Reklama

Interní pavilon Benešovské nemocnice má za sebou první fázi rekonstrukce. Po interní ambulanci a endoskopickém centru prošla proměnou také neurologie.

"Toto oddělení je nyní 24 lůžkové. Je to oddělení, které splňuje všechny trendy moderní doby, protože první pacienty můžeme očekávat v průběhu 14 dnů, protože musíme nastěhovat léky, zdravotnické prostředky a materiál. V současné době jsou o patro níže společně s interními pacienty, takže maximálně 2, 5 týdne," řekl Roman Mrva, ředitel Nemocnice Rudolga a Stefanie Benešov.

Celé zrekonstruované patro tak nabídne pacientům i zdravotnickému personálu co největší komfort.

"Původní pokoje, které byly třílůžkové, neměly sociální zázemí. Proměnily se v pokoje dvoulůžkové, navíc klimatizované se sociálním příslušenstvím, což pro ty pacienty, kteří jsou třeba špatně pohybliví, je obrovská výhoda a klimatizace v těchto horkých dnech bude velmi dobrá," řekla Jolana Kotoučová, lékařka.

Rekonstrukci oddělení financoval Středočeský kraj a její náklady se vyšplhaly na 25 milionů korun.

"Já jsem velice rád, že k této akci došlo a došlo k tomu tak, jak jsme si představovali. Samozřejmě celá ta budova je v celkové rekonstrukci a postupně se budou otevírat další oddělení," řekl Robert Bezděk, radní Středočeského kraje.

"Bude následovat rekonstrukce pater interních ambulancí a interních lůžkových oddělení," řekl Roman Mrva.

Rekonstrukce interního pavilonu začala renovací dětského oddělení v 5. patře, která byla dokončena již v roce 2017.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu