• Načítám...
>

Důl Mayrau hostil pivní slavnosti

I tento rok uspořádal Středočeský kraj pivní slavnosti. Tentokrát byly připraveny v hornickém skanzenu dolu Mayrau. Program byl určen nejen pro milovníky zlatavého moku, ale i pro rodiny s dětmi.

Reklama

Hudební vystoupení a nespočet rozmanitých druhů piv byly připraveny pro návštěvníky pivních slavností v hornickém skanzenu dolu Mayrau na Kladensku. Tuto akci tradičně připravil Středočeský kraj.

"Středočeský kraj se snaží podporovat všechny události nebo regionální výrobce a produkty, takže pivo určitě ano a já jsem velmi rád, že se poprvé tato akce koná tady na Mayrau, kde se skloubí taková česká šikovnost, protože tady jsou vidět úžasné stroje - funkční z roku 1905," Martin Draxler - radní Středočeského kraje.

O tom, že většina Středočechů má k zlatavému moku kladný vztah, potvrzoval i vysoký počet příchozích.

anketa

Na své si přišli nejen milovníci piva, ale i rodiny s dětmi, pro které byl připraven doprovodný program. Nechyběly komentované prohlídky dolu, ukázky kovářských prací nebo techniky důlních záchranářů.

"Máme tady zařízení, která se dají používat v nedýchatelném prostředí - vzduchové nebo přístroje s přidaným kyslíkem. Také tady máme podtlaková nosítka, mohou si vyzkoušet, jaké je to v tom ležet," řekl Robert Kijovski - mechanik báňské záchranné služby Libušín.

V průběhu dne zastihl slavnosti vydatný déšť. Ani toto nevlídné počasí neodradilo návštěvníky, aby si užili program v tomto netradičním skanzenu, který nabízí nezaměnitelnou atmosféru.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu