• Načítám...
>

Středočeši bojují na olympiádě

Liberecký kraj v těchto dnech hostí Hry IX. letní olympiády dětí a mládeže České republiky. Ty budou probíhat do pátku 28. června a zúčastní se jich více než čtyři tisíce sportovců z celého Česka. A chybět mezi nimi nebudou ani ti ze Středočeského kraje.

Reklama

V neděli 23. června přesně ve dvě hodiny odpoledne byla v Liberci slavnostně zahájena již devátá letní olympiáda dětí a mládeže České republiky. Vedle tradičních sportů, jako je atletika, plavání, volejbal či fotbal, vypsali pořadatelé také soutěž v horolezectví, biatlonu, nebo uměleckou soutěž v graffiti. Své zástupce v bojích o medaile má i Středočeský kraj. 

"Letní olympiáda se připravuje asi tak tři čtvrtě roku. Je potřeba dát dohromady celou výpravu. Středočeský kraj obvykle posílá celou výpravu, tedy 299 členů," uvedla Lenka Škopová, vedoucí výpravy Středočeského kraje. 

Vládní zmocněnec pro sport, Milan Hnilička, uvedl: "Já jsem jedním z velkých podporovatelů olympiády dětí a mládeže, v minulém roce se nám podařilo i nastavit financování mezi MŠMT a kraji, kdy dnes už jdou peníze každému pořádajícímu kraji na přímo, což výrazně zpřehlednilo situaci a je skvělé, že si mladí sportovci mohou vyzkoušet ten pocit toho nástupu a soutěžení v rámci olympiády. Mohou si vyzkoušet, jaké to je, reprezentovat svůj kraj."

"Středočeský kraj tradičně patří k největším účastníkům a musím říct, že jsme velice úspěšný kraj, protože se vždy pohybujeme mezi prvním a třetím místem. Takže já držím dětem palce a myslím si, že nás odprezentují patřičně, jak se náleží," sdělila Jaroslava Pokorná Jermanová, hejtmanka Středočeského kraje.

Do letní olympiády dětí a mládeže České republiky se letos zapojí 4000 sportovců, a ti budou v pětašedesáti disciplínách bojovat o víc než tisíc medailí.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu