• Načítám...
>

Konzulové se setkali s hejtmankou

Honorární konzulové přijeli do Středočeského kraje, aby se setkali s hejtmankou Jaroslavou Pokornou Jermanovou, ale také aby si prohlédli to nejlepší z českého průmyslu a služeb formou exkurzí do firem. A protože jsou honorární konzulové nejen úředníci, ale také podnikatelé a obchodníci, mohou v zahraničí prodávat nebo propagovat české výrobky a služby.

Reklama

Ministerstvo zahraničních věcí zorganizovalo setkání honorárních konzulů ČR. Tahle prestižní akce se koná jednou za pět let a zúčastní se jí zhruba 200 vedoucích konzulátů z celého světa. S honorárními konzuly se setkala také v areálu firmy Linet hejtmanka Středočeského kraje Jaroslava Pokorná Jermanová.

"Linet je jedním z drahokamů, které na území Stč kraje máme, jsou velmi úspěšní i na mezinárodní scéně, tak je samozřejmě jasné, že i já jsem velmi ráda, pokud mohu všechny zahraniční hosty přivítat zde na této půdě," řekla Jaroslava Pokorná Jermanová.

"My vnímáme honorární konzuly jako součást ekonomické diplomacie, která obzvláště v posledních letech zažívá úžasný rozmach a jsem velmi vděčný, že oficiální místa takovéto sítě podporují, hlavně co se týká honorárních konzulů, tak je to úžasná podpora exportu," řekl Tomáš Kolář, výkonný ředitel firmy Linet.

Honorární konzulové totiž nejsou jen konzulární úředníci, ale v celé řadě případů vlivní a úspěšní podnikatelé a obchodníci, kteří v zahraničí sami prodávají, případně propagují české výrobky a služby.

"ČR je pro mě zajímavá jednak z toho důvodu, že z této země pocházím, ale především z toho důvodu, že je to země, jejíž lidé jsou velice schopní a šikovní. Proto si myslím, že je ČR velice zajímavou destinací pro investice," řekla Sharon K. Valášek, honorární konzul.

"Investoři vypadají velmi zajímavě, jsou z různých sfér, ale zatím se velmi intenzivně ukazuje, že bude veliký zájem o oblast jaderné energetiky a bezpečnost," řekla Jaroslava Pokorná Jermanová.

V rámci bezpečnosti chce Středočeský kraj do budoucna vystavět dvě cvičiště pro integrovaný záchranný systém a pro veřejnost.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu