• Načítám...
>

Mistrovství hry Plamen hostila Vlašim

Ve Vlašimi na Benešovsku se konalo mistrovství České republiky hry Plamen. Tato významná událost ve světě hasičského dorostu se již tradičně koná na začátku prázdnin a nejde jen o sportovní výkony, ale také o hasičské dovednosti.

Reklama

Při slavnostním zahájení mistrovství České republiky hry Plamen ve Vlašimi zdejším stadionem pochodovaly jednotlivé krajské týmy. Ten středočeský přišla osobně podpořit i hejtmanka Středočeského kraje.

"Předně bych chtěl poděkovat všem organizátorům této akce a říci, že je pro nás ctí, že tato akce se konala letos ve Vlašimi. My každoročně přispíváme jednotlivým sdružením a sborům v rámci Středočeského kraje a na tuto akci jsme přispěli částkou 200 tisíc korun," řekl Robert Bezděk, radní Středočeského kraje.

Středočeši měli na mistrovství dvojí zastoupení a za nejlepším týmem byli jen o krůček.

"Nejlepší jsou v Manětíně tady v Plzni a za Středočeský kraj tam byly Počepice z okresu Příbram a Písková Lhota z okresu Nymburk. Počepice byly nováčkem na mistrovství České republiky a dařilo se jim," řekla Monika Němečková, nám. starosty Sdružení hasičů Čech a Moravy.

O medaile ale v první řadě nejde.

"Hra Plamen a v podstatě marketingový název pro výchovný systém mladých hasičů, kde se spojují 2 základní věci. Ta první je výchovně vzdělávací. To jsou takové ty klasické volnočasové aktivity, plnění odznaků odbornosti, různé soutěže literárního nebo výtvarného charakteru. A ta druhá část jsou sportovní disciplíny mladých hasičů," řekla Monika Němečková.

Hra Plamen byla založena v roce 1972 a jejím vyhlašovatelem v České republice je Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu