• Načítám...
>

Děti táboří v Pohádce

Chatová osada Pohádka v Bělé pod Bezdězem opět ožila dětským smíchem. Už posedmé tu táboří děti z České Lípy. A letos jich je více jak osmdesát.

Reklama

Ani děti, ani jejich vedoucí si v tábořišti Pohádka nehrají na velké sportovce. Svůj tábor nazývají prostě tábor s kolem. Nehoní se za výkony. Jezdí pro radost.

"Jedeme z České Lípy rovnou na kole, takže to je taková naše specialita, že nepotřebujeme ani ten autobus, že děti nasednou v Lípě, rodiče je předají a jedou do tábora už s tím svým oddílem, takže už se poznají a užívají si prázdniny od začátku," řekla Štěpánka Mimrová, hlavní táborová vedoucí.

V táboře rozhodně nenajdeme výkonnostně a věkově sourodou skupinu. Rozdíly v kondici ale nejsou na překážku.

"Vždy se najde někdo slabší, ale většinou se to těm slabším přizpůsobí. Když je někdo opravdu hodně zdatný, tak jde ke starším a užije si to s těmi staršími. Jsou i mladší děti, které jsou u starších, protože jsou na tom fyzicky třeba hodně dobře, ale jinak tady není někdo, kdo by byl zaostalý. Oni vědí, že sem jedou na kolech, takže s tím rodiče počítají," řekla Štěpánka Mimrová.

Je s podivem, že zrovna děti z Českolipska, které nabízí plejádu možností ,jak trávit léto, si oblíbily Bělou pod Bezdězem.

"Samozřejmě, že jsme dříve jezdili i okolo České Lípy, ale i pro ty děti je lepší, když mají jiné prostředí a ne každý rok to samé," řekl Štěpán Hodač, oddílový vedoucí.

Táborníkům dokonce ani nevadí, že okolí Bělé zrovna není protkané cyklotrasami.

"Už sem jezdíme dlouho, takže už jsme si ty cestičky našli. Jezdíme i na Mladou Boleslav, i na Bezděz. Je toho dost," řekl Štěpán Hodač.

Dětský tábor v Bělé pod Bezdězem pořádá každoročně českolipský Dům dětí a mládeže Libertin a v letošním roce se ho účastní osmdesát pět dětí, o které se stará dvacetičlenný tým dospělých.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu