• Načítám...
>

Vládní delegace navštívila kraj

Rakovnicko, Berounsko, ale třeba i Praha - západ. To všechno byly zastávky vládní delegace, která vyjela do Středočeského kraje. Hlavními tématy bylo sucho a zadržování vody v krajině nebo také doprava a stavba dálnice D3.

Reklama

Ministerský předseda Andrej Babiš společně s ministry zemědělství, životního prostředí a dopravy absolvovali celodenní výjezd po Středočeském kraji. Jejich první zastávkou byla obec Senomaty na Rakovnicku, kde mají problémy se suchem.

"Ty problémy obcí jsou veliké a my jsme to dnes na tom Rakovnicku, což je asi nejsušší oblast v ČR, vyřešili. Teď jde o to, aby povodí Vltavy a starostové začali realizovat ten projekt - to znamená výkup pozemků, dvě nádrže, Šánov a Senomaty + Kryry," řekl Andrej Babiš, předseda vlády ČR.

Po zastávce v obci Nenačovice, kde proběhla úspěšná revitalizace potoka a další zastávce na budoucím pražském okruhu se ministerská delegace dostala až do Jílového u Prahy. Tam proběhla diskuze se starosty kvůli stavbě dálnice D3. Někteří z místních obyvatel proti dálnici protestovali. Středočeský kraj i vláda jí však považuje za jednu z priorit.

"Rozhodně nemohu souhlasit s tou variantou řešení, že D3 není potřeba. Pro mě je D3 opravdu pro plynulou dopravu a život Středočechů prioritou," řekla Jaroslava Pokorná Jermanová, hejtmanka Středočeského kraje.

"Tuto dálnici rozhodla vláda vystavět už v roce 1999, takže je to 20 let. Chceme prioritně řešit připomínky jednotlivých obcí, i těch obcí, které mají obavu z toho, že v rámci té výstavby dálnice bude problém s vodou," řekl Andrej Babiš, předseda vlády ČR.

Podle Andreje Babiše by se měl 59 kilometrový úsek dálnice D3 ve Středočeském kraji začít budovat v roce 2024.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu