• Načítám...
>

Vše o včelách se dozvíte v obci Hulice

Interaktivní včelařskou expozici vycházející z včelařské tradice najdete v bývalé škole v obci Hulice. Těšit se můžete na řadu zajímavých informací o včelách a jejich životě. A díky venkovním úlům můžete vidět včelí život i velmi zblízka.

Reklama

Vše o včelách se dozvíte ve Včelím světě. Ten najdete v obci Hulice v okrese Benešov.

"Expozice Včelí svět hlavně seznamuje se základy o životě včel. Nejen, že se seznámí s tím kdo žije v úle, co tvoří včelí rodinu, ale mohou si třeba zkusit na dotykových obrazovkách anatomii včely a vyzkoušet si jaké má orgány. Pak si třeba mohou vyzkoušet jak včely komunikují, takže si zkouší třeba včelí tanečky," řekla Jarmila Pavlicová, koordinátorka Včelího světa.

Návštěvníci se dozvědí třeba i co včely umí vyrobit, případně co je trápí za nemoci. Výstava je hodně interaktivní.

"Částí expozice je i ohromný včelí úl, takže návštěvníci se ocitnou chvíli jako včela v úle a mohou si ten obří včelí úl projít, případně se jím proletět," řekla Jarmila Pavlicová.

Součástí Včelího světa je i venkovní expozice.

"Tam máme 2 prosklené úly, takže návštěvníci vidí i včely v úle jak tam pracují, mohou si je zblízka prohlédnout. Máme i v zahradě malou bylinkovou zahrádku, domeček pro včely samotářky a nově i čmeláky," řekla Jarmila Pavlicová.

Včelí svět se nachází v bývalé budově školy a provozovatelem je obec Hulice.

"My jsme rádi, že máme opravenou dominantu návsi. Pár let před tím jsme na provoz dopláceli, letos a v loňském roce se nám podařilo dostat se do kladných čísel. Je to takové zvýšení prestiže, protože nedaleko v našem katastru vznikl vodní dům, takže jsme takové 2 propojené instituce zaměřené na přírodu," řekl Martin Kapek, starosta obce Hulice.

Včelí svět nabízí řadu doprovodných programů jak pro školy, tak i pro rodiny s dětmi. Návštěvníci si také mohou zakoupit řadu včelích produktů nebo vyrobit originální svíčku ze včelího vosku.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu