• Načítám...
>

Muzeu se po znovuotevření daří

Muzeum umění a designu v Benešově nabízí veřejnosti hodnotné expozice české malby, plastiky, grafiky, fotografie a designu 20. století. Otevřené bylo po rekonstrukci v září 2018 a za rok provozu si muzeum připsalo řadu úspěchů. Mezi ně patří například edukační programy pro školy a rodiny.

Stáhnout video
Reklama

V září 2018 se po rozsáhlé rekonstrukci otevřelo Muzeum umění a designu v Benešově. To teď na návštěvníky dýchne mladistvým a moderním stylem.

"Návštěvnost se zvýšila několikanásobně. Jsem ráda, že si sem cestu našly rodiny s dětmi. Se znovuotevřením muzea došlo k rozdělení výstavního prostoru do několika samostatných celků. Každá část má svou dlouhodobou výstavní strategii. Ale dohromady tvoří ucelený pohled na moderní umění. Chceme zde představit významné regionální umění a zároveň umění, které region přesahuje," řekla Lenka Škvorová, pověřená ředitelka MUD Benešov.

V muzeu tak najdete sál pro autorské instalace. V další z místností ukazuje muzeum své sbírky. Suterén je určen mladým konceptuálním umělcům a nejtypičtější prostor muzea, Šímova síň, je určen regionálnímu umění. Vedení muzea už teď vymýšlí program na rok 2020.

"V roce 2020 bychom rádi věnovali většinu roku významnému výročí, které si město Benešov připomene - jeho založení. Představit bychom chtěli např. architekturu Benešova, průřez divadelní tvorbou, hudební tvorbou, literaturou," řekla Lenka Škvorová.

Muzeum se po znovuotevření hodně zaměřilo i na edukativní činnost. A to v rámci dílen jak pro žáky základních a středních škol, tak pro rodiny.

"Program Postav si svou galerii vtáhne děti do samotného zákulisí muzea. Dozví se jaké profese jsou pro chod instituce potřeba, k čemu muzeum vůbec slouží a o co vše se stará. A v poslední jeho části se s dětmi rozdělíme do různých profesních skupin, kde si pak postavíme zmenšenou galerii," řekla Tereza Drexlerová, vedoucí edukačního oddělení.

Muzeum umění a designu nezapomíná ani na nejstarší generaci. Pro ni je připravena dílna, ve které tvoří podle nejrůznějších výtvarných technik.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu