• Načítám...
>

Opravy silnic jsou provedeny kvalitně

Reklama

Silnicemi ve středních Čechách denně projede 11 milionů aut. To si vyžaduje pravidelnou údržbu a opravu komunikací. V loňském roce se opravilo 407 kilometrů středočeských silnic, přičemž reklamováno z toho bylo pouze 350 metrů.

"Těch reklamací jsou jednotky případů. Myslím si, že to je tím, že je dobře prováděn odborný technický dozor těch jednotlivých staveb," řekl František Petrtýl, radní Středočeského kraje.

Kontroly probíhají na opravovaných úsecích silnic poměrně intenzivně.

"Ono to tak nevypadá, ono se to dobře kritizuje, když někde jedete a vidíte díru, tak jednoznačný závěr je, že to dělají špatně, že se do toho dávají velké peníze. Ale ono tam může být mnoho faktorů. Ten stav silnic, které opravíme, je velmi dobrý. Ty odvedené práce, které jsme nechali kontrolovat právě tou najatou firmou z Brna, jsou odvedené přesně podle limitů tak, jak mají být. Takže my se držíme pravidel, která jsou stanovena Ministerstvem dopravy a jejich metodických pokynů," řekla Jaroslava Pokorná Jermanová, hejtmanka Středočeského kraje.

Reklamace se nejčastěji týkají tzv. viditelných změn. 

"Někdy je to třeba pokles asfaltu, vyjeté koleje a podobně. Ale reklamace my uplatňujeme nejen při předávání stavby, ale ty zakázky mají dvouletou záruční lhůtu a Středočeský kraj si to pečlivě hlídá," řekl František Petrtýl.

V letošním roce hodlá kraj navýšit investice do oprav silnic. Opravit by se tak mělo více než 500 kilometrů komunikací.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu