• Načítám...
>

Soundtrack je za dveřmi

Poděbrady se připravují na hlavní událost sezóny - na festival filmové hudby Soundtrack. Kromě zajištění hladkého průběhu celé akce chce vedení města tentokrát přijít i s trochou svého umění.

Reklama

Město Poděbrady by rádo propojilo letošní čtvrtý ročník festivalu filmové muziky Soundtrack s oslavami třicátého výročí Sametové revoluce. Už nyní běží v městské knihovně na toto téma výstava prací žáků zdejších základních škol a osmiletých gymnázií, která vznikla ve spolupráci s francouzskými partnery.

"Tuto výstavu jsme připravili ve spolupráci s naším partnerským francouzským městem Vertou, připravili jsme ji již během prosincové návštěvy, kdy jsme tam s panem starostou byli, protože jsme si uvědomili, že v tomto roce je to nejdůležitější výročí, které si připomínáme - výročí Sametové revoluce. My bychom rádi tu upoutávku na tuto výstavu také umístili právě do projekcí srpnového Soundtracku. Máme připravenou takovou dvou a půl minutovou videoprojekci," řekl Roman Schulz, místostarosta Poděbrad.

Soundtrack je pro Poděbrady stále jednou z hlavních kulturních a vlastně i propagačních událostí a tak musí všechno jít jako po másle. A přijede-li do lázeňského města na pár dní několik desítek tisíc hudby chtivých lidí, není to zrovna jednoduchý úkol.

"Soundtrack určitě patří k největším kulturním událostem v Poděbradech a už se blíží čtvrtý ročník - rsp. třetí. Ta čtyřka se tam objevuje, protože byl nultý ročník. Máme to nazkoušené, hlavní stan bude u jezera," řekl Jaroslav Červinka, starosta Poděbrad.

"Očekává se veliké množství návštěvníků. Samozřejmě bych chtěl všechny pozvat na všechny čtyři dny. Předpokládáme nasazení městské policie," řekl Miroslav Holas, místostarosta Poděbrad.

Festival Soundtrack v Poděbradech podporuje i Středočeský kraj a to nemalou částkou čtyř miliónů korun.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu