• Načítám...
>

V Chlebech mají světový unikát

V Zoo Chleby mohou slavit. Opičky Langur duk, jejichž mláďata se nikde na světě nepodařilo odchovat, se mají čile k světu. Mláďata úspěšně překlenula kritické období prvního roku života a zdejší zoo se tak stala světovým unikátem.

Reklama

Mláďata opičky Langur duk jsou opravdu jako malé děti. Všetečná, zvědavá a plná života. Jejich ošetřovatelky jsou na ně patřičně hrdé a mají k tomu velmi dobrý důvod.

"Porcelánové panenky. Já jen čekám, kdy mi přistane facka zezadu," řekla Hana Újezdská, ošetřovatelka.

"Jsou pořád upravené, považované za nejkrásnější opice světa. Když se na ně podíváte, tak mají čepičku, rukavice, kraťasy, takže jsou stále v takovém obleku," řekla Jana Újezdská, ošetřovatelka.

"Jsme jediní, mimo jejich domovinu, kdo je chová v zoologických zahradách. My jsme je rozmnožili a mladí se nám udrželi," řekla Hana Újezdská.

"Máme zdravé dva kluky. Získali jsme za ně ocenění za chov roku - bílého slona," řekla Jana Újezdská.

"Já si myslím, že to je hlavně tím, že se o ně dobře staráme, dáváme jim to, co mají mít a tak, jak to mají mít. Ne moc ovoce, žádné přehánění zeleného. Veškeré listy, co jim dáváme, tak jsou podle toho, jak mají být. Lístky se otrhávají jeden po druhým, aby se jim nedělaly bezoáry," řekla Hana Újezdská.

Příběh opiček Langur duk zajistil Zoologické zahradě v Chlebech nehynoucí celosvětovou slávu. Tato zahrada je ale unikátní i v řadě jiných směrů. Zvířata tu nejsou anonymními objekty návštěvnického zájmu, ale jakýmisi partnery či přáteli, ke kterým jsme přišli na návštěvu.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu