• Načítám...
>

V Kolíně bude nová sportovní hala

V Kolíně budou mít nové zázemí pro sportovce. Sportovní hala se začne stavět nejspíš už na podzim. Architektonické řešení vzešlo ze soutěže, ale nyní ještě probíhá výběrové řízení na zhotovitele.

Reklama

Řada sportů v Kolíně neměla svůj vlastní tréninkový prostor a tak sportovci museli dojíždět jinam.

"Ať už je to florbal, futsal, házená, ale i další sporty. Já věřím, že ta sportovní hala bude Kolínu sloužit. Je nakonec nízkoenergetická, žádáme na ni dotaci z Operačního programu životního prostředí a měla by být velmi dobře udržitelná a velmi levně finančně provozovatelná," řekl Michael Kašpar, starosta města Kolín.

"Kolín je město s dlouhou sportovní tradicí. Máme zde 65 sportovních klubů. Poptávka po dalších sportovních prostorách je na místě," řekla Šárka Hrubá, tisková mluvčí města Kolín.

Sportům se v Kolíně skutečně daří a tak se možná nelze divit, že původní záměry týkající se nové haly byly poněkud přehnané.

"Byla tady vize nějaké velké sportovní haly za 250 milionů s výraznými provozními náklady. Nicméně by to byla hala, která by byla ekonomicky velmi těžko provozovatelná. My jsme přistoupili na variantu menší sportovní haly. Výběrové řízení jsme vypsali, zhruba 2 roky jsme připravovali zadání. Vyšla z architektonické soutěže. Nyní již výběrové řízení je v běhu a čekáme na to, zda vybereme zhotovitele. Pokud to půjde, začneme na podzim stavět," řekl Michael Kašpar.

Město halu neplánovalo od zeleného stolu, přizvalo k diskuzi veřejnost a sportovce.

"V průběhu projektování bylo několik kulatých stolů se zástupci sportovních klubů, kteří připomínkovali a mnoho těch připomínek jsme zapracovali do toho zadání," řekl Michael Kašpar.

Nová sportovní hala bude stát na zálabské straně v sousedství dalších sportovišť v městských lesích, kterým se v Kolíně říká borky.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu