• Načítám...
>

Sousedé se přetahují o rychlíky

Dvě obce na Benešovsku bojují o rychlíky. Ty samozřejmě nemohou stavět jak v Olbramovicích, tak v blízkých Voticích. Starostové obou sídel svádějí bitvu ale bez zášti a po sousedsku.

Reklama

Votice chystají velkou modernizace svého nádraží. Dokonce tu chtějí udělat velké parkoviště, které by odpovídalo terminálu, kde staví rychlíky.

"V současné době jsme v závěrečných jednáních s ČD, které nám přislíbily pozemky okolo železničního nádraží ve Voticích odprodat. To nám právě umožní vybudovat ten dopravní terminál. Bylo by velmi pěkné, kdyby po dobudování terminálu zde ty rychlíky stavěly, protože na rozdíl od stanice Olbramovice si myslíme, že budeme schopni poskytnout dostatečné zázemí pro parkování vozidel," řekl Jiří Slavík, starosta Votic.

"Já myslím, že historicky je tady dáno, že rychlíky staví v Olbramovicích. Je tady přípojka železnice na Sedlčany. Nádraží je na to vybudované, nástupiště také, tak myslím, že by to tak mělo zůstat. Votice tlačí na to, aby rychlíky stavěly ve Voticích na Beztahově. Historicky je to ale tady, lidé jsou na to zvyklí, jezdí sem i Neveklovska, ze Sedlčanska a určitě je to blíž, než potom zajíždět přes celé Votice dozadu na Beztahov," řekl Ivan Novák, starosta Olbramovic.

"Budete se přetahovat, nebo je to řešitelné jiným způsobem?"

"Já myslím, že to řešitelné je. I kdyby tady ty rychlíky nestavěly, tak podle mých informací budou vlaky jezdit trochu jinak. Nebudou končit osobní vlaky v Benešově, budou dál pokračovat jako spěšné vlaky na Prahu. Tím pádem nebude takový rozdíl mezi dobou dojezdu do Prahy rychlíku a spěšného vlaku. Takže myslím, že v těch Olbramovicích by se nakonec mohli s těmi spěšnými vlaky spokojit," řekl Jiří Slavík.

Spolu s modernizací nádraží Votice chystají i revitalizaci nádražní budovy, která v současnosti patří SŽDC. Ta je ochotna do objektu investovat s tím, že by si ho Votice poté mohly pronajímat.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu