• Načítám...
>

Ve Vlašimi děti pracují pro zvířata

Záchranná stanice pro volně žijící zvířata ve Vlašimi vypustila na svobodu odchované mládě poštolky. Udělala tak radost partě dětí z příměstského tábora Českého svazu ochránců přírody, které pracovníkům stanice přišly pomoci.

Reklama

Vztah ke zvířatům má snad každé dítě už od narození. Ale k vědomí, že je třeba pro zvířata a přírodu obecně něco udělat, už děti musí někdo vést a vychovávat.

"To je budoucnost našeho národa. A to, jakou výchovu my jim teď předáme, potom ovlivní, kterým směrem bude situace v ČR směřovat," řekla Eliška Kuťáková, lektorka výukových programů ČSOP Vlašim.

"Děti hlavně vychovává internet a ty hry, takže my se snažíme udělat ten náš největší úděl. Abychom nenechali internet vychovávat naše děti, abychom to nechali přírodě," řekl Josef Matějovský, vedoucí příměstského tábora ČSOP Vlašim.

Práce v záchranné stanici pro volně žijící zvířata je k výchově přírodou jako dělaná.

"Tady právě mají děti možnost vidět jak ta péče o zraněná zvířata probíhá a co vše je pro to potřeba. A právě i na tomto místě mají možnost si vyzkoušet, co všechno to obnáší a zažít si to na vlastní kůži," řekla Eliška Kuťáková.

anketa

Český svaz ochránců přírody ve Vlašimi pracuje s dětmi nejen o prázdninách ale i během roku, kdy se pouští do nejrůznějších aktivit ve spolupráci se školami.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu