• Načítám...
>

Zámek Loučeň zve děti do pohádky

Rodiny s dětmi si na zámku Loučeň užívají České pohádkové léto. To patří k velmi oblíbeným zámeckých atrakcím, které činí z této památky a jejího okolí jednu z nejnavštěvovanějších turistických lokalit.

Reklama

Každý rok se zámek Loučeň na celý srpen mění v pohádkovou říši. Děti se tu setkají v historickém prostředí zámku a jeho zahrad s rytíři, panem králem, zlým čarodějem, princeznou a s dalšími postavami, které znají z pohádek.

"Ta hlavní cílová skupina jsou ty děti nižšího školního věku a starší předškolní. Je to vlastně celý srpen vždy úterý, středa, čtvrtek a sobota," řekl Vratislav Zákoutský, kastelán zámku Loučeň.

"Náš program je zaměřen i na ty od těch nejmenších dětí až po ty v nižším školním věku. Předvádíme tady takové scénické šermířské divadlo. Je to hodně divadlo pro děti," řekl Jaroslav Oskar Nedbal, jednatel spolku Společnost života středověkého W-arlet.

Každý ročník Pohádkového léta má i svoje zvláštní téma.

"Letos mají děti pomoci zachránit princeznu Lucii. Plní úkoly na jednotlivých stanovištích a za to dostávají korálky," řekl Vratislav Zákoutský.

Mezi úkoly např. patří i poznávání starých řemesel, což pro dnešní děti může být úloha dost náročná. A tak musí mnohdy pomoci dříve narozené generace.

"Zvlášť babičky a dědečkové se tady zapojí jako ti ševci, pradleny, kováři a podobně. Alespoň si odtud odnesou nějaké poznatky," řekl Jaroslav Oskar Nedbal.

Zámek Loučeň svůj celkový program ale tvoří s ohledem na všechny cílové skupiny.

"Samozřejmě, když je nějaký program, je návštěvnost větší. Nesmí se to přehnat. My jsme zjistili, že spousta návštěvníků chce mít raději klid, proto to máme tak nějak napůl. Někdy si tu návštěvníci mohou vybrat den bez programu, třeba pondělky," řekl Vratislav Zákoutský.

Svoji roli v zájmu návštěvníků hraje bezesporu i samotná zámecká zahrada, která nabízí řadu bludišť či herních prvků. Je to nejspíš jeden z důvodů, proč zámek Loučeň patří k nejnavštěvovanějším památkám.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu