• Načítám...
>

Slánsko se zařadilo do systému PID

V sobotu dojde k rozšíření systému Pražské integrované dopravy do oblasti Slánska. Na jednu jízdenku bude možné jezdit autobusy i vlaky jak v rámci Středočeského kraje, tak i pražskou MHD. Díky tarifu Pražské integrované dopravy cestující ušetří zejména při pravidelném dojíždění.

Reklama

Od soboty 24. srpna dojde k integraci oblasti Slánka do systému PID. Pro cestující je připraveno hned několik novinek.

"Pro obyvatele Slánka to znamená doslova revoluci. Nám se tady celkově změní koncept dopravy. My jsme byli zvyklí na MHD a také na standardní autobusové linky. My touto chvílí spojíme vše dohromady," řekl Martin Hrabánek, starosta města Slaný.

Díky integraci budou moci cestující jezdit na jednu jízdenku příměstskými vlaky, autobusy i pražskou MHD.

"Všechny linky budou nově integrovány, takže budou zařazeny do systému PID. Bude to znamenat, že každá linka bude mít své třímístné číslo, které bude na autobuse zobrazené, takže cestující se v tom bude lépe orientovat. Ty linky budou mít srozumitelnější a jednotnější trasy, spoje budou mít vždy stejnou trasu alespoň na těch páteřnějších linkách," řekl Jan Beránek, projektant oblasti.

Integrace přinese navýšení počtu spojů a s tím i celkovou změnu jízdních řádů všech linek. Častěji budou také jezdit linky o víkendu a v noci.

"My jsme tady o víkendy měli v podstatě jeden spoj, který jezdil. V tuto chvíli budeme mít těch spojů více než 20. Dalším momentem, který je pro nás zajímavý a určitě pro místní lidi výhodný, je zavedení nočních spojů. My máme sice blízko Prahu a jezdí tam naši občané za kulturou, trápilo nás ale, že poslední spoj o víkendu jezdil ve 22:30. A teď se dostáváme až na 0:30," řekl Martin Hrabánek.

Slánskem integrace ve Středočeském kraji nekončí. Dále bude pokračovat v klíčových oblastech.

"Jedná se o oblasti, které sousedí s jinými kraji, tedy např. Rakovnicko, Benešovsko, Příbramsko, Kutná Hora, Kolín a Mladá Boleslav. A my postupně tyto oblasti integrujeme," řekl František Mráček, vedoucí oddělení dopravní obslužnosti Stč. kraje.

Zapojení celého území Středočeského kraje do systému PID by mělo být dokončeno do konce roku 2020.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu