• Načítám...
>

Kočky tu jsou prioritou

Srdcem pro kočky - už sám název kočičího útulku ve Vrbičanech na Kladensku vypovídá o mnohém. Jenomže to není ledajaký útulek. Spíše připomíná dobře vybavenou veterinární kliniku.

Reklama

"Kocourka jsme přivezli z Chebu. Nacházel se v jedné zahradě u někoho, koho to kočky jsou. Ale asi už se o ně nestará a proto, že tam chodí hodně lidí a v Chebu ví, že pomáhám kočkám, tak mě známá informovala, že je tak kočka se zraněnou packou. Měl nějaké nádory na noze, byl vyhublý a nemohl ani chodit, takže jsem se domlouvala s Kristýnou, protože už mi dvakrát vyšla vstříc a kocourka přijali a my jsme ho přivezli až z Chebu," řekla Zdeňka Kubinčanová, milovnice koček.

"My jsme za ta léta tím, že jsme se snažili budovat a investovat peníze do veterinárního vybavení a podobně, máme karanténu a máme i hospitalizaci. My jsme na to tady v útulku 3 lidé. Já s manželem a ještě naše sousedka, která nám chodí denně vypomáhat s úklidem," řekla Kristýna Kacálková, provozovatelka útulku Srdcem pro kočky.

"Tady prostě vybíráte záchodky, luxujete ta škrabadla od chloupků, dáváte jim ráno vodu a podobně. Starám se o kočky. Baví mě to tady s nimi. Jsou to velice příjemní lidé a i ty kočky mě baví, tak sem ráda chodím," řekla Hana Maximová, dobrovolnice.

"Ale jinak, co se týče útulku, se k tomu váže spousta okolností, lidí, dobrovolníků. Dojíždějí sem veterinární lékaři z Prahy. Zvládáme to s velkou partou lidí. To je asi adekvátní odpověď. Musíte mít spoustu lidí, kteří vám s tím pomáhají. Musíte se snažit ty kočky propagovat, pouštět sem dárce, držet péči o ta zvířata. Pravidelně pořádáme bazárky, aktivně se účastníme výstav, prodejních akcí a tak dále. Je to v našem případě především o dárcích, dobrovolnících. Máme radost z toho, že jsou pořád ještě lidé, kteří to srdce mají otevřené a těm zvířatům přispějí. Před těmi lidmi klobouk dolů, protože bez dárců bychom nikam nedošli," řekla Kristýna Kacálková.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu