• Načítám...
>

Liběchov umí čerpat dotace

Škola v Liběchově bude mít nově vybavené odborné učebny. Městu se opět podařilo získat převážnou část potřebných prostředků z dotací. V jejich čerpání je liběchovská samospráva velmi úspěšná.

Reklama

Liběchovská škola by mohla s úspěchem konkurovat i nejmodernějším školským zařízením v metropoli nebo v krajských městech. Vděčí za to nejen svým stavitelům, ale také vedení Liběchova, které si dokázalo poradit se složitou administrativou čerpání dotací.

"Ve vedení obce jsme od podzimu roku 2014. V roce 2015 jsme hned zahájili rekonstrukci prvním projektem, což bylo zateplení obalu budovy v hodnotě asi 4,6 milionu korun. Pak jsme navázali projektovou dokumentací na komplexní projekt. Celkem jsme od roku 2015 do roku 2018 do té školy investovali 29 milionů. Získali jsme na těch dotacích asi 20 milionů, takže spoluúčast obce je zhruba 9 milionů," řekla Pavla Veverková, místostarostka Liběchova.

"Je to investice do budoucnosti našich dětí, vnoučat a všeho," řekla Vladimíra Zralíková, starostka Liběchova.

"Chceme tu školu mít moderní a takovou, abychom tady měli co nejvíce dětí," řekla Pavla Veverková.

"Je to názor celého zastupitelstva, že vzdělání je zásadní, že dobrá škola dělá nejen dobré město, ale i stát," řekla Vladimíra Zralíková.

V Liběchově je příležitostí k čerpání dotací ale mnohem víc. Je to místo s řadou památek. Jednou z nejvýznamnějších je vlastní dominanta obce - kapel sv. Ducha a Božího Hrobu. Tu se obci povedlo získat do svého vlastnictví od Národního muzea, které ji nechalo chátrat.

"Po 4 letech opravdu usilovné práce se to podařilo a od ledna 2019 je kostelík majetkem města Liběchov," řekla Vladimíra Zralíková.

"Vím, co nás čeká, ale kostelík je nádherná kulturní památka. Samozřejmě to bude náročné jako jakýkoliv jiný projekt. Nebojím se toho," řekla Pavla Veverková.

Krok za krokem se tak snad vedení města podaří zhojit do dnes viditelné rány, které Liběchovu uštědřila pohnutá historie hraničního města bývalých Sudet se všemi křivdami a odvetami nadvlády fašismu i komunismu.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu