• Načítám...
>

Ratajským hasičům se pracuje lépe

Dobrovolným hasičům v Ratajích nad Sázavou se bude pracovat zase o něco lépe. V sobotu slavnostně převzali přístavbu hasičské zbrojnice i zrepasovaný hasičský vůz. A tuto slávu si nenechala ujít ani hejtmanka Středočeského kraje.

Reklama

Sobota 7. září 2019 se do historie dobrovolných hasičů z Ratají nad Sázavou zapsala zlatým písmem. Tento den slavnostně převzali přístavbu hasičské zbrojnice i nově zrepasovaný hasičský vůz.

"Obě akce byly financovány z fondu Generálního ředitelství HZS, potom od Středočeského kraje a městyse Rataje nad Sázavou. Je to nová stavba, která bude sloužit mnoho let a ta činnost hasičského sboru tím bude daleko snazší," řekl Luboš Kubát, starosta Ratají nad Sázavou.

Díky přístavbě získali hasiči nové a moderní zázemí, které jim usnadní případné výjezdy k zásahům.

"Přístavba má za úkol nové stání pro malý technický vůz, kde máme i člun. Je tam i sušárna hadic a základna pro velitele," řekl Martin Vyhnánek, velitel SDH Rataje nad Sázavou.

Na přístavbu i na nově zrepasovaný vůz přispěl i Středočeský kraj, který má vypsané programy na podporu dobrovolných hasičů.

"Rozhodli jsme se pomoci menším obcím, které mají napjatý rozpočet a kde hasiči fungují, protože pro nás jsou důležitou složkou IZS a určitě si podporu zaslouží a také mnohdy bývají takovou zárukou společenského života v té obci. Takže jim určitě do budoucna přispějeme i na další slavnosti," řekla Jaroslava Pokorná Jermanová, hejtmanka Středočeského kraje.

SDH byl v Ratajích nad Sázavou založen v roce 1876 a v současnosti má na 50 desítek členů.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu