• Načítám...
>

Kraj hostil mezinárodní konferenci

Středočeský kraj přivítal delegaci z několika evropských zemí. V rámci konference Caprex si zkušenosti vyměnili zástupci z krajů Finska, Rakouska, Německa nebo Ukrajiny. Hlavními tématy byla digitalizace a energie.

Reklama

Středočeský kraj hostil konferenci Caprex, v rámci které si kraje evropských zemí vyměňují zkušenosti v odvětvích, která mají společná. Delegace v čele s vedením Středočeského kraje přivítal Biotechnický ústav AV ČR.

"Jsme velice rádi, že můžeme hostit tady v centru BIOCEV, ve společném pracovišti AV a UK, takovou akci jako je Caprex se zástupci regionů. Samozřejmě jsme rádi, že jsme výzkumnou institucí, která má svoje postavení ve Středočeském kraji a můžeme hostit takovou významnou událost kraje," řekl Martin Polák, zástupce ředitele BIOCEV.

Letošní ročník se zaměřil zejména na téma digitalizace, které je pro Středočeský kraj velmi aktuální. Ve Středočeském kraji funguje mnoho vědeckých pracovišť, která mohou své zkušenosti předat ve světě. Jsou ale obory, ve kterých se má kraj čemu přiučit.

"Je to především o výměně zkušeností. Jsem přesvědčený, že SIC může nabídnout své zkušenosti, protože jsme velmi průmyslový region a máme připravená schémata jak podporovat digitalizaci. Ale na druhou stranu řešíme především automobilový průmysl. Ale zase víme, že třeba Helsinki nebo Německo, Braniborsko, jsou v některých oblastech dále," řekl Martin Brummel, ředitel Business divize SIC.

"Určitě budeme hovořit o digitalizaci, o vysokorychlostním internetu a samozřejmě budeme hovořit o spolupráci s významnými výzkumnými centry, které máme na území Středočeského kraje. A proto jsme i dnes tady v BIOCEVu," řekl Martin Draxler, radní Středočeského kraje.

Konference se účastnili zástupci krajů z Finska, Rakouska, Německa nebo Ukrajiny. Delegace si v rámci návštěvy prohlédla také prostory Biotechnického centra, které dnes hraje významnou roli na poli vědy v rámci celého světa.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu