• Načítám...
>

Praha a střední Čechy spolupracují

Středočeští radní se sešli se svými pražskými kolegy. Řešili společná témata jako je například doprava, životní prostředí a cestovní ruch. Podobná jednání by měla pokračovat i v budoucnosti.

Reklama

Rada hl. m. Prahy v pondělí jednala s vedením Středočeského kraje. Na přetřes přišla témata, která jsou pro Prahu i Středočeský kraj společná.

"Věnovali jsme se prioritně tématům územního rozvoje, dopravy, životního prostředí a také kultury, rsp. cestovního ruchu. Tato témata jsou jedna z těch nejprioritnější, která jsou styčná mezi Prahou a Středočeským krajem. Shodli jsme se s paní hejtmankou na tom, že tato jednání jsou přínosná, měla by dále pokračovat," řekl Zdeněk Hřib, primátor hl. m. Prahy.

Klíčovým tématem je samozřejmě doprava. Radní projednávali např. návrh na zavedení mýtného v metropoli, integraci hromadné dopravy a také např. výstavbu P+R parkovišť.

"Středočeský kraj dlouhodobě vnímá, že doprava po našich silnicích je neúnosná, protože kapacita už je i v tuto chvíli vyčerpaná a P+R parkoviště mají pomoci k tomu, aby naši občané využívali právě integrovanou dopravu, kterou financujeme," řekla Jaroslava Pokorná Jermanová, hejtmanka Středočeského kraje.

Praha podporuje krajské posilování příměstské železniční dopravy. I když samotnou výstavbu nové železniční sítě má pod sebou SŽDC, Praha plánuje výstavbu nových zastávek.

"Například jsme teď dali peníze na to, aby vznikla projektová dokumentace na výstavbu dalších zastávek na těch železničních tratích na území hlavního města, což by mělo přispět k lepšímu využití té železnice," řekl Zdeněk Hřib.

Další společné jednání proběhne na území Středočeského kraje. Jeho vedení bude chtít např. diskutovat o budoucnosti nové nemocnice v Letňanech, o které Praha jedná s premiérem. Podle hejtmanky se totiž jakékoliv změny dotknou také středočeských pacientů.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu