• Načítám...
>

Barvy vína září v Duslově vile

Reklama

Barvy vína - výstava obrazů, která nesporně osloví každého, kdo chce svět kolem sebe vnímat spíše z té lepší stránky. Stejně jako autor těchto obrazů Alan Majer.

"Před mnoha lety, asi 15, jsem vstoupil do takové společnosti, která pořádá v Praze vánoční setkání malířů, básníků, sochařů, fotografů. To pořádá známá společnost Znovín Znojmo. A tam jsem pomalu jaksi docházel k tomu, že něco by se s tím dalo udělat, že bych se zajímal o tu tématiku blíže," řekl Alan Majer, malíř.

Zdá se ale, že některé obrazy v sobě nenesou jen poselství spojené s vínem a vinařstvím. 

"Ani nevím jak jsem k tomu došel. Prostě jsem sedl a říkal jsem si, že si tedy namaluji toho našeho prezidenta, když má ty krátké kalhoty. Také je to tam vidět. A to je asi vše, co vám k tomu řeknu," řekl Alan Majer.

"Co Duslova vila? Jak koresponduje s obrazy? Říká vám něco, oslovuje vás?"

"Úžasně. Mohu vám říci, že tato galerie je zatím ten nejhezčí výstavní prostor, kde jsem vystavoval," řekl Alan Majer.

"Duslova vila oslovuje spoustu výtvarníků, protože ti zkušení, kteří vystavují na mnoha místech, říkají, že toto je ten správný prostor, protože obrazy se malovaly proto, aby zdobily lidské příbytky. A to byly vymalované pokoje a ne bílé zdi," řekla Jana Forejtová, produkční Městské galerie Beroun.

Duslova vila byla postavena v roce 1890 pro podnikatele Martina Dusla - známého berounského mecenáše umění. Dnes je dům ve vlastnictví města Berouna a využívá ho městská galerie.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu