• Načítám...
>

Pravý i levý břeh slavil přátelství

Reklama

Kousek za Prahou si užili Slavnosti pravého a levého břehu. Akce, kterou organizují klecanští a roztočtí, nabídla opravdu bohatý program, v rámci kterého si mohli lidé dopřát sport, hudbu nebo občerstvení. A to hned na dvou březích Vltavy.

"Na pravém i levém břehu jsou pódia, kde jsou kapely, které obvykle hrají až do pozdních nočních hodin. Dáváme si také pozor právě v rámci té symbiózy, že vždy, když tady začne jedna kapela, tak tam mají zvučení a naopak, abychom si vyšli vstříc. Potom jsou tady stánky, zábava a snažíme se, aby všechny ty kapely měly třeba nějakou vazbu na ty břehy nebo na ten region," řekla Eva Stanislavová, organizátorka akce.

Návštěvníky akce převáželi z jednoho břehu na druhý převozní lodě. Letošní rok se přátelské setkání konalo už podeváté. Příští rok tak slavnosti oslaví celou dekádu.

"Klecany a Roztoky zahájily před 9 lety první ročník na zkoušku. A kupodivu, asi i vzhledem k hezkému počasí, se to velmi ujalo. Takže dnes to vypadá tak, že k nám přijde, když je hezké počasí, 6 až 7 tisíc lidí a jsou tady velmi spokojení, protože ta nabídka je pro všechny věkové skupiny," řekla Blanka Laurychová, organizátorka akce.

Akce se zúčastnili také zástupci vedení Středočeského kraje, který celou akci podpořil a na obou březích Vltavy měl své informační stánky.

"Proto, že příští rok bude 10. ročník, tak přeji hodně úspěchů, ať se této akci daří minimálně dalších 10 let, protože za mě je to skvělá akce, setkání s lidmi. A Středočeský kraj tyto akce podporuje, takže za mě je to jedině dobře, že takové akce jsou," řekl Martin Draxler, radní Středočeského kraje.

Zájemci si mohli prohlédnout techniku dobrovolných hasičských sborů z okolí. Návštěvníkům se předvedli také závodníci, kteří ukázali své dovednosti při závodech člunů na řece.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu