• Načítám...
>

Celníci ocenili nejlepší zaměstnance

Na hradě Karlštejn se uskutečnilo předávání čestných odznaků Celní správy Středočeského kraje. Díky její činnosti přicházejí každoročně do českého rozpočtu miliardy korun. Celní správa ale spolupracuje i s krajským úřadem, když její členové přednášejí na školách či v domovech seniorů.

Reklama

U příležitosti uctění blížícího se svátku sv. Václava udílel Celní úřad pro Středočeský kraj čestné odznaky těm nejlepším pracovníkům.

"Je mi ctí a jsem hrdý na to, že máme tolik dobrých osobností, nicméně vybrat musíme. Vybírali jsme skutečně pečlivě a jsem rád, že se podařilo vybrat ty skutečně nejlepší," řekl Jan Václavíček, ředitel CÚ pro STČ kraj.

A co všechno mají celníci na starosti?

"Celní a daňová oblast a potom je samozřejmě jedna z hlavních priorit celní správy, což je mobilní dohled a dohled nad subjekty. Kontrola hazardu, kontrola EET a kontrola neznačení lihovin, neznačení tabákových výrobků, kontrola na silnicích, dálniční známky," řekl Jan Václavíček.

Jedním z oceněných stříbrnou medailí byl i dlouholetý zaměstnanec Lukáš Jiráček.

"V celní správě jsem vedoucím oddělení právních a správních činností, tedy de facto právničina. Já svou práci vykonávám od roku 1993, takže asi 26 let. Takže si myslím, že i to částečně může být jedním z hledisek, ke kterému ředitel Celního úřadu přihlédl, když mě oceňoval," řekl Lukáš Jiráček, vedoucí odd. právních a správ. činností.

Oceněna byla i hejtmanka za dobrou spolupráci kraje a celníků.

"My s nimi velmi úzce spolupracujeme v osvětové činnosti našich seniorů, kde ta spolupráce je velmi těsná. Seznamujeme seniory s tzv. šmejdy, tedy na co si mají dávat pozor a podobně," řekla Jaroslava Pokorná Jermanová, hejtmanka Středočeského kraje.

O tom, jak je Celní úřad ve Středočeském kraji důležitý, vypovídají i čísla. V minulém roce středočeští celníci svoji produktivitou získali do státního rozpočtu 68 miliard korun.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu