• Načítám...
>

Mělnické vinobraní vzali lidé útokem

Mělník má za sebou další ročník oblíbeného vinobraní. Akce opět nabídla výborné víno, spoustu muziky a soutěží a také zábavného programu pro děti. Vrchol akce pak znovu patřil ohňostroji.

Reklama

Enormní zájem lidí vzbudil letošní ročník Mělnického vinobraní, které opět nabídlo výborné víno, gastronomické speciality a dobrou muziku. Krásné počasí akci přálo a tak centrum Mělníku vzali návštěvníci doslova útokem.

"Máme letos mnohem více vinařů než vloni. Máme tady zhruba 40 až 50 samostatných vinařství a Cech českých vinařů a spolek Mělnický košt, takže víno akcentujeme čím dál více. Jsme rádi, že to není jen o burčáku," řekl Petr Volf, místostarosta Kolína.

Jednou z povinných zastávek byl degustační dvůr, kde mohli lidé v poklidu posedět mimo hlavní dění a kde k ochutnávce vín lákal Cech českých vinařů, který se podle svých slov vybavil opravdu kvalitními víny.

"Vína jsou prostě neuvěřitelná a např. Ryzlink rýnský odsud z Mělníku prostě nemá konkurenci. Jsou tady hodně zajímavá vinařství, třeba České vinařství Chrámce, Vinné sklepy Kutná Hora nebo Lobkowiczové," řekl Karel Tomášek, člen Cechu českých vinařů.

Kromě stánkařů nabízeli vína i místní prodejci z kamenných vinoték, které v Mělníku fungují celoročně. Ve vinotéce Moravinka si prý s obrovským náporem lidí hravě poradili.

"Jsme na to připraveni, jsme na to zvyklí," řekla Ludmila Prokopová, provozovatelka vinotéky.

"Co dnes lidem během této akce nabízíte?"

"Burčák samozřejmě. To je přednostní. Krásná vína mělnická, moravská, jakákoliv. Lahvová, stáčená, chlazená," řekla Ludmila Prokopová.

anketa

Bohatý doprovodný program si mohli návštěvníci užívat na 4 různých scénách, které nabídly českou muziku mnoha žánrů. Vystoupila např. kapela Jelen, Monkey Business a spousta dalších. Akci opět završil slavnostní ohňostroj, který letos propukl hned na 2 místech.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu