• Načítám...
>

Do Lužné se sjeli milovníci vlaků

Milovníci železnice se třetí zářijový víkend sešli v Lužné u Rakovníka. V rámci Dne železnice tam mohli obdivovat nejenom historické lokomotivy, ale i ty nejmodernější vlaky. A součástí oslav byl i bohatý doprovodný program.

Reklama

Den železnice v Lužné u Rakovníka přilákal davy vlakových nadšenců, kteří přišli obdivovat desítky kusů historické i moderní železniční techniky.

"Jsou tu vystavené asi 4 desítky exponátů, z toho 2 jsou výjimečné. Prvním je lokomotiva Heligón, kterou jsme zprovoznili v letošním roce, přesněji tedy Historické muzeum v Lužné, a uvedlo ji znovu do provozního stavu. Je to jediný zbývající kus, takže to je opravdu velký tahák a lidi to hodně zajímá. A potom máme tu čest, že nám Národní technické muzeum zapůjčilo svůj parní motorový vůz Komarek, který dnes i vozí návštěvníky zvláštními vlaky do okolí," řekl Robert Pagan, odbor vnější komunikace ČD.

Pořadatelé si pro návštěvníky připravili nabití program, který byl rozdělen do 3 sekcí.

"Výstava je rozdělena do 3 světů. První, nejzajímavějším, je svět historie, který je věnována právě té historické vozbě. Pak je tady svět zábavy, který je věnován těm nejmenším účastníkům, hlavně dětem. Jsou tady skákací hrady a podobně. Pak je tady svět změny, který je věnován té nejmodernější technice, kterou ČD v této chvíli mají," řekl Robert Pagan.

anketa

Jedním z partnerů akce byla i Integrovaná doprava Středočeského kraje, která má mimo jiné na starosti i regionální železniční dopravu.

"My jsme rádi, že se na pořádání této velké akce můžeme podílet. I nás velmi těší, že o stánek, který zde máme, je mezi návštěvníky poměrně velký zájem. Nejvíc je zajímá samozřejmě vše, co se týká integrace, tedy které oblasti se budou integrovat a jaké výhody jim integrace přinese," řekl Oldřich Buchetka, tiskový mluvčí IDSK.

Oslavy Dne železnice v Lužné u Rakovníka se letos konaly ve 2 dnech tak, aby je mohl navštívit co největší počet lidí.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu