• Načítám...
>

Mladí atleti se sešli v Kolíně

O atletice se říká, že je královnou sportu a právě mistrovství republiky žáků v atletice hostil Kolín. Na místní stadion tak přijely stovky mladých sportovců z různých koutů republiky. Atletickou omladinu přijela podpořit i jedna z největších legend tohoto sportu.

Reklama

Tři dny hostil Atletický stadion Mirka Tučka v Kolíně nejlepší české atlety v kategorii žáci a na zahajovacím ceremoniálu nemohli chybět ani zástupci Středočeského kraje.

"Já jsem velmi rád, že Středočeský kraj tuto událost podpořil. Jsem nadšený z toho jak to tady funguje. Je úžasné vidět tolik sportujících dětí. Myslím si, že ten sport ty mladé lidi, děti, vede k těm pravým hodnotám, k soutěživosti, férovosti, k týmovému duchu a myslím si, že na vlastním příkladu mohu říci, že sport člověku hodně dá do života," řekl Martin Herman, radní Středočeského kraje.

Mladé sportovce přijela k Labi podpořit i jedna z nejlepších atletek historie - několikanásobná mistryně Evropy i světa a držitelka stále platného světového rekordu na 800 metrů - Jarmila Kratochvílová.

"Atmosféra úžasná, počasí také úžasné. A já jsem vždycky ráda, když je hodně lidí, kteří něco chtějí dělat. A v tom žactvu je těch lidí dost, tak jsem z toho tady nadšená a věřím, že tady budou i dobré výkony, výsledky nebo osobní rekordy. Že si to tady prostě ty 3 dny naši žáci užijí," řekla Jarmila Kratochvílová, atletická rekordmanka.

Areál kolínského atletického stadionu byl plný mladých atletů, kteří běhali, skákali nebo se teprve připravovali na svoje velké vystoupení.

anketa

I když se soutěžilo o prestižní titul mistra republiky, jako vždy nebylo důležité vyhrát, ale zúčastnit se.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu