• Načítám...
>

Lysá patřila koním

Výstaviště v Lysé nad Labem se proměnilo v pomyslnou stáj. Konala se tu totiž výstava Kůň. Návštěvníci mohli vidět celou řadu koňských plemen. Chovatelé navíc si mohli koupit nejrůznější potřeby nebo krmivo.

Reklama

Už po 26. se v Lysé nad Labem uskutečnila výstava Kůň. Na slavnostní zahájení dovezlo celou delegaci několik kočárů a každý kočár vedli koně jiného plemene. Na výstavě nechyběla ani hejtmanka Jaroslava Pokorná Jermanová.

"My považujeme výstavu Kůň jako jakýsi vrchol výstavní sezóny tady v Lysé nad Labem. Musím poděkovat organizátorům, že každý rok znovu a znovu tu výzvu vezmou a tu výstavu pořádají, protože pro Středočeský kraj je to zase další příliv návštěvníků," řekla Jaroslava Pokorná Jermanová, hejtmanka Středočeského kraje.

Návštěvníci výstavy měli možnost obdivovat jak ušlechtilá arabská plemena, tak i ta, která ještě donedávna pomáhala obhospodařovat naši zemi. Během 3 dnů přišly na výstaviště v Lysé nad Labem tisíce lidí.

anketa

Součástí výstavy bylo i to, co ke koním nebo jezdcům patří - krmiva, oblečení, sedla nebo kočáry.

"Ten velký zelený je lovecký kočár. Ten se používal při honitbách. Pak je tu selský kočár, který se používal kdysi někde na vsi a podobně," řekl Ivo Exnar, kočárník.

"Vyrábíme sedla, jsme zakázkoví sedláři. Děláme sedla, boty, koženou výrobu. Hlavní gró naší výroby je to, že to jsou sedla na zakázku. Takže se tam počítá s postavou koně, postavou jezdce, s potřebami, ke kterým se bude potom sedlo používat, takže na základě toho vzniká konstrukce. Každé to sedlo je originál," řekl Martin Eliáš, sedlář.

Jednou z ozdob výstavy byli plemenné kladrubské koně z Národního hřebčína v Kladrubech nad Labem.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu