• Načítám...
>

Velvyslanci poznávali kraj

Hejtmanka pozvala skupinu velvyslanců na exkurzy po Středočeském kraji. Delegace se projela po Vltavě, navštívila Vojenské technické muzeum nebo pivovar. Kraj si od výjezdů slibuje posílení cestovního ruchu.

Reklama

Velvyslanci např. ze Španělska, Německa, Peru a dalších zemí pozval Středočeský kraj na poznávací cestu krajem. Celá výprava začala na pražské Štvanici, kde si velvyslanci prohlédli malou vodní elektrárnu a pak pokračovali do Davle, kde je čekala hejtmanka a zhruba dvouhodinová cesta lodí. Mohli si tak užít krásu přírodních scenérií kolem Štěchovic. Velvyslanci si pak Vltavu prohlédli i ze shora, když společně vyšlapali až na vyhlídku Máj. Další zastávkou pak bylo Vojenské technické muzeum v Lešanech.

"Takže si mohli udělat obrázek jak zhruba vypadala vojenská technika v průběhu téměř 100 let," řekl František Sýkora, správce vojenského muzea v Lešanech.

A tak velvyslanci viděli techniku jak z první, tak i druhé světové války nebo i tu skoro novodobou. Zároveň pro ně bylo připraveno malé překvapení.

"Projeli se vozidlem Tatra 815. To je vozidlo, které sloužilo na misi v Afghánistánu," řekl František Sýkora.

Celou cestu pak delegace zakončila v benešovském pivovaru Ferdinand, kde se diplomaté dozvěděli, jak se náš tekutý chléb vyrábí.

"Začínali jsme sladovnou, prošli jsme na varnu, na spilku, což je vlastně naše nejdůležitější srdce pivovaru. A pak samozřejmě do sklepa a zakončili jsme to ochutnávkou některých vybraných druhů našich piv," řekl Petr Dařílek, jednatel pivovaru Ferdinand.

"My jsme se snažili velvyslancům ukázat Středočeský kraj z trochu jiné stránky. Vzali jsme je na místa, kam se asi úplně oficiálně nedostanou. Říkám, že nejlepší reklama je osobní zkušenost a díky nim určitě věhlas Středočeského kraje bude posílán dál," řekla Jaroslava Pokorná Jermanová.

Putování velvyslanců po kraji budou i v budoucnu pokračovat. Kraj si od toho slibuje pozitivní vliv na cestovní ruch.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu