• Načítám...
>

Hejtmanka úřadovala v Nymburku

Návštěvy regionů absolvuje hejtmanka Středočeského kraje pravidelně. Tentokrát svou mobilní kancelář otevřela široké veřejnosti v Nymburku. Tuto příležitost si nenechaly ujít desítky lidí.

Reklama

Je 10:00 a na Městském úřadě v Nymburce se hromadí lidé, kteří sem přišli se svými požadavky za hejtmankou Středočeského kraje Jaroslavou Pokornou Jermanovou. Využívají tak možnost individuálně a otevřeně se pobavit o možnostech rozvoje měst a obcí, ve kterých žijí.

"My jsme tady v Nymburce trochu na domácí půdě, takže se nám možná mluví i lépe než na tom kamenném veleúřadě tam na Smíchově," řekl Luděk Urbanec, starosta obce Vitice.

"Tady jsme za pár minut, protože jsme vlastně 10 kilometrů od Nymburka. Ale hlavně paní hejtmanka má čas jen na nás a teď hned, což je báječné," řekla Helena Rybářová, místostarostka obce Kouty.

"Přišel jsem víceméně s žádostí o informace a o nějaké zorientování v problematice svozu pacientů k odborným vyšetřením do nemocnice," řekl Jaroslav Pekárek, starosta obce Jíkev.

Smyslem hejtmančina úředního dne v regionu je nejen řešit problémy s lidmi, ale i sdílet jejich radosti.

"Já si myslím, že je dobré vyjet do regionu a umožnit občanům mluvit přímo s hejtmankou, hejtmanem nebo někým z rady, s odborníky na dopravu, na životní prostředí. Myslím, že to má úspěch, lidé mi za to děkují a já jsem za to velmi ráda," řekla Jaroslava Pokorná Jermanová, hejtmanka Středočeského kraje.

Většinu příchozích nejvíce zajímala informace týkající se řešení aktuální situace, jako je např. nedostatek pitné vody nebo doprava.

anketa

Svůj nymburský úřední den zakončila hejtmanka veřejnou diskuzí se starosty okolních obcí. Její další zastávkou bude 17. října příbramský zámeček Ernestinum. Mobilní kancelář bude zájemcům k dispozici od 10:00 do 16:00.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu