• Načítám...
>

Louňovičtí oslavili svatého Václava

Stánky s pochutinami, ukázky řemeslných prací nebo např. včelařské muzeum byly hlavními tahouny letošních Svatováclavských slavností. Ty si mimo jiné užívali obyvatelé Louňovic pod Blaníkem. Na akci zavítala i hejtmanka Středočeského kraje.

Reklama

Tradiční Svatováclavské slavnosti se konaly u louňovického zámečku a nenechali si je ujít ani místní, ani přespolní. Louňovice měly co nabídnout všem bez rozdílu věku.

"Pro děti jsou zde různé dílničky, atrakce včetně kolotočů. Pro starší zde dnes vystupoval pan Mládek se svým Banjo Bandem," řekl Václav Fejtek, starosta Louňovic.

Akce lákala nejen na stánky s pochutinami ale také na ukázky řemeslných prací, včelařské muzeum nebo rýžování zlata. Slunečné odpoledne si přišla zpříjemnit i hejtmanka Středočeského kraje.

"Louňovická Svatováclavská pouť je už tradiční a my ji i tradičně podporujeme a sami vidíte, že je tady hodně lidí, takže pár desítek tisíc pomůže tomu, že lidé se sejdou a společně stráví 2 dny. Takže jsem moc ráda, že to funguje a mám radost, že mi to letos vyšlo a mohla jsem tady být," řekla Jaroslava Pokorná Jermanová, hejtmanka Středočeského kraje.

Letošní ročník slavnostní přinesl i jednu zásadní novinku.

"Letos poprvé nevybíráme vstupné. Dřív museli lidé zaplatit u vstupu na hlavní pódium vstupné. My jsme od toho upustili a místo toho jsme přistoupili k tomu, že prodáváme tombolu," řekl Václav Fejtek.

Na přípravě i průběhu slavností se podílejí i místní občané a spolky.

"Mně se líbí, že vlastně celá ta režie je pod taktovkou obce. Mají tady velmi aktivní ženy, mají klub žen, říkají si Babinec, mají tady dobrovolníky na různé pořádání akcí a mají tady i amatérské divadelníky, kteří si právě vzali celou režii pod sebe," řekla Jaroslava Pokorná Jermanová.

V příštím roce se louňovičtí během slavností chtějí zaměřit hlavně na regionální potraviny a výrobky. A pro děti by mělo přijít malování nebo keramika.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu