• Načítám...
>

Obec Bezděkov staví vodovodní řad

Obec Bezděkov má za sebou první etapu výstavby vodovodu. Celý projekt bude dokončen v příštím roce a vyřeší stále větší problém s pitnou vodou. K obyvatelům Bezděkova dopraví vodu ze Želivky.

Reklama

Řadu obcí v jižní oblasti Středočeského kraje trápí sucho. Studny vysychají a spolehlivým zdrojem pitné vody tak může být jen veřejný vodovod. Při jejich výstavbě pomáhá obcím Středočeský kraj. Jako v případě Bezděkova.

"Těžko se vysvětluje občanům, kteří bydlí na okraji vodního díla Želivka a mají dostatek vody. Tak jsme se samozřejmě snažili nějakým způsobem zajistit občanům dodávku kvalitní vody. Já bych touto cestou samozřejmě rád poděkoval Krajskému úřadu Středočeského kraje za vstřícnost při jednání a poskytnutí finančních prostředků," řekl Vladimír Vacek, starosta obce Loket - Bezděkov.

"Kraj se snaží dávat do rozvoje vodovodů a kanalizací finanční prostředky. My ročně na to většinou dáváme mezi 150 až 200 miliony korun," řekl Miloš Petera, náměstek hejtmanky Středočeského kraje.

"Na 1. etapu jsme obdrželi dotaci ve výši 2 miliony korun. Milion korun jsme doplatili ze svých, protože ta dotace je 70%. Na druhou etapu máme v současné době přislíbené další peníze ve stejné výši," řekl Vladimír Vacek.

V první etapě došlo zatím k výstavbě přivaděče, tedy tzv. AT stanice.

"V tomto místě končí přivaděč z vedlejší části obce Všebořice. Od této lokality byl vybudován přivaděč z vodního díla Želivka. Zbývá nám samozřejmě dobudovat z tohoto místa přípojný řad pro obec Bezděkov," řekl Vladimír Vacek.

Celý projekt bude dokončen v příštím roce. S pomocí dotací může obec postavit páteřní vodovodní síť. Jednotlivé přípojky už si ale budou muset zaplatit majitelé jednotlivých nemovitostí.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu