• Načítám...
>

Svatováclavská pouť je národní akcí

Nejen věřící, ale i velkou část lidí bez víry, láká každým rokem k návštěvě Svatováclavská pouť ve Staré Boleslavi. Zvláště pak poutní Mše svatá. Ani letos si ji nenechaly ujít stovky návštěvníků.

Reklama

Národní Svatováclavská pouť je nejvýznamnější duchovní akcí v Čechách. Je poctou sv. Václavovi - patronu české země a kořenům křesťanské kultury. Jako každoročně se konala ve Staré Boleslavi.

"Já, pokud mi to zdravotní stav dovolí, se snažím být na každé. V loňském roce to nebylo úplně možném, v letošním roce se to podařilo," řekla Jaroslava Pokorná Jermanová, hejtmanka Středočeského kraje.

I letos návštěvníky čekaly 3 dny nabité kulturním, doprovodným a duchovním programem. Poutní Mše svatá, na kterou se sjela spousta významných hostů i návštěvníky z řad veřejnosti, se konala na svátek sv. Václava - 28. září.

"Pokud se lidé zvednou z gaučů od televizí a jdou se setkat aspoň s přáteli a sousedy právě na takovou pouť, a ani nemusí být věřící. Co já jsem dnes viděla ve Staré Boleslavi, tak tam bylo velké množství lidí a já jsem za to byla velmi ráda, protože to jsou okamžiky, které spojují společnost," řekla Jaroslava Pokorná Jermanová.

"Pro nás je to takový náš státní svátek. Připravujeme ho v podstatě celý rok a letošní ročník je o to významnější, že jsme včera v předvečer dnešního dne odhalili bustu Benedikta XVI., který přesně před 10 lety navštívil Starou Boleslav," řekl Vlastimil Picek, starosta města Brandýs nad Labem-Stará Boleslav.

Národní Svatováclavská pouť ve Staré Boleslavi je tradiční akcí a už nyní organizátoři přemýšlí nad jejím příštím ročníkem.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu