• Načítám...
>

Středočeský kraj podpoří podnikatele

Co je základem rozvoje Středočeského kraje, jak podporovat podnikání a inovace nebo kam by měly mířit investice, aby zajistily stabilitu regionu - těmto a dalším tématům byla věnována diskuse s hejtmankou Středočeského kraje Jaroslavou Pokornou Jermanovou na Občanské plovárně v Praze.

Reklama

Nejpalčivější oblasti života občanů tentokrát diskutovali zástupci Středočeského kraje. A to na Občanské plovárně v Praze na Malé Straně. Tématem byla dopravní infrastruktura, inovace nebo třeba podpora podnikatelů.

"My bychom si přáli, abychom vedle velkých zaměstnavatelů, jako je Škodovka, a montoven, měli investice z oblasti rozvoje, rozvojových aktivit různých investorů z různých zemí. Byli bychom rádi, aby umístili právě tato zařízení na naše území. Proto je zřízené Středočeské inovační centrum," řekla Jaroslava Pokorná Jermanová, hejtmanka Středočeského kraje.

"Snažíme se spojovat soukromý sektor, veřejný sektor a akademický svět. Chceme využít toho, že na území Prahy a středních Čech se odehrává většina inovačních technologicky zajímavých aktivit v ČR," řekl Arnošt Marks, Středočeské inovační centrum.

Zástupci SIC, akademické sféry i podnikatelé v čele s hejtmankou nedávno již potřetí navštívili veletrh investičních příležitostí pro zahraniční partnery ve Washingtonu. Do příští delegace hodlá hejtmanka zařadit i další zájemce.

"Připravíme pro ně speciální program a já si myslím, že pro mnoho podnikatelů to může být i taková stabilizační prvek k tomu, aby přestáli případné ekonomické nerovnováhy v Evropě," řekla Jaroslava Pokorná Jermanová.

Stále však platí, že mezi největší priority regionu patří budování dálniční sítě. Do oprav ostatních silnic a jejich staveb kraj postupně a aktivně investuje.

"Nepamatuji za posledních 8 let, že by se někdy takto opravovaly silnice, jako v posledních 3 nebo 4 letech," řekl Zdeněk Dvořák, ředitel KSÚS.

Velkým problémem jsou mosty. Těch má kraj 1850. Vloni jich opravil asi 50 a letos plánuje opravit stejný počet. Důležitá je však patřičná koordinace kraje s obcemi. Informace o opravách komunikací je možné nalézt na stránkách KSÚS.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu