• Načítám...
>

Na Křivoklátě se konalo Křivoklání

Šermířská turnajová klání, výcvik dravců a koní či dobová hudba. To byl další ročník oblíbené akce Křivoklání na Křivoklátě. Jak to na na místě vypadalo jsme se vydali zjistit s naší kamerou.

Stáhnout video
Reklama

Hrad Křivoklát o víkendu ožil. Konal se tady totiž další ročník oblíbené akce Křivoklání na Křivoklátě.

"Je to ročník, který je v pořadí už pětadvacátým. Je spojený s historickou skupinou Merlet, která se zabývá především šermem na profesionální úrovni. A Křivoklání je tedy spojeno s rytířskými turnaji, se souboji a samozřejmě také se vším, co k tomu patří, tedy dobová hudba a samozřejmě i dobroty, burčák a tak dále, takže návštěvníci si zde i pochutnají a samozřejmě uvidí mnohá vystoupení. A to nejen šermířská," řekla Alena Jakšová, organizátorka akce.

anketa

Návštěvníci si v rámci akce mohli užít např. také historický průvod za doprovodu živé hudby. 

"Byl to průvod, kde zase figurovali šermíři Merlet, také tam ale šla kapela Krleš, která tady účinkuje celý víkend. A pak také lidé, kteří se zabývají historickými akcemi a doprovází je svými krásnými kostýmy," řekla Alena Jakšová.

A nejen to. K vidění byla také historická ukázka sokolnictví a různí dravci.

"Máme tady dravé ptáky, máme tady sovy a jsou tady od asi největšího oblíbence, miláčka lidí, našeho Arnošta, což je kulíšek nejmenší. Pak tady uvidí běžné sovy jako je puštík, kalous ušatý, krásná vzácná sova pálená a z dravých ptáků naši poštolku obecnou, káně lesní, severoamerickou poštolku vrabčí a orla stepního," řekl Michal Procházka, sokolník.

I přes chladné počasí se víkendová akce na hradě Křivoklát vydařila a nádvoří zaplnili lidé ze všech koutů Česka. Ti si kromě bohatého programu pochvalovali také občerstvení v podobě burčáku či medoviny.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu