• Načítám...
>

Ve Slaném se podával šnečí kaviár

Street Food festival je v této době už obvyklou záležitostí. Ve Slaném taková akce chyběla, to se ale místní radnice rozhodla napravit a uspořádala jeho první ročník. Ten si okamžitě našel své fanoušky. Jen na facebookové události tato akce zaujala přes 5 tisíc lidí.

Reklama

Královské město Slaný uspořádalo první street food festival s názvem Slaný na talíři. Taková akce dle organizátorů ve městě chyběla. Na 30 stánků a food trucků z celého světa zaplnilo Masarykovo náměstí.

"Já se musím přiznat, že když člověk takto jezdí po republice nebo po světě, tak tyto street food festivaly a pouliční jídla mám velice rád. Takže se nedá říci, že bych se těšil konkrétně na něco, ale určitě se budu snažit ochutnat od všeho trochu," řekl Martin Draxler, radní Středočeského kraje.

Kulinářští mistři připravovali vybrané delikatesy přímo na místě. Ochutnat bylo možné i netradiční pochoutky.

"Je tady extrémní chilli a pak samozřejmě nejrůznější delikatesy, rolovaná zmrzlina. Je tady třeba i šnečí kaviár. Je to člověk, který má farmu na hlemýždě na Šumavě, 90 % produkce vyváží do Francie. Myslím si, že to je věc, kterou běžně neochutnáte," řekl Radek Vondráček, místostarosta města Slaný.

"Můžeme nabídnout celý sortiment. Kaviár, jatýrka, která vyhrála regionální potravinu Plzeňského kraje v letošním roce. Pak máme šnečí ragú, teplého šneka, smaženého šneka, šnečí paštiky s rozmarýnem, s brusinkami," řekl Jiří Studnička, prodejce.

anketa

Street food festival Slaný na talíři se pravděpodobně stane tradiční akcí. Už nyní organizátoři přemýšlí nad příštím ročníkem.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu