• Načítám...
>

Výstaviště v Lysé patřilo zemědělcům

Už po 51. se otevřely brány výstaviště v Lysé nad Labem všem zemědělcům a zahrádkářům. Pro ně bylo připraveno několik desítek stánků s pomůckami, zvířaty i regionálními potravinami. Součástí výstavy Podzimní zemědělec byly i letos Dožínky Středočeského kraje.

Reklama

Zahrádkáři a zemědělci se sjeli do Lysé nad Labem. Už po 51. se na místním výstavišti koná výstava Podzimní zemědělec.

"Opravdu si zahrádkáři přijdou na své, protože zde koupí vše od květin, sazenic jahod, ovocných keříků, stromků, ať už tradičních nebo specifičtějších pro větší milovníky zahrad. Opravdu široká škála, kterou tady návštěvníci mohou najít," řekla Eva Švecová, manažerka výstavy.

Ani letošní ročník se neobešel bez podpory Středočeského kraje.

"Co se týká této výstavy, tak Středočeský kraj dlouhodobě podporuje výstaviště v Lysé a má to dlouholetou tradici. A ten zemědělec je jedna z dominantních výstav. Já si myslím, že i podle počtu návštěvníků to je vidět," řekl Miloš Petera, náměstek hejtmanky Středočeského kraje.

K ochutnání a zakoupení tu je i několik desítek regionálních potravin. Středočeský kraj na výstavě také představil program pro podporu místních zemědělců.

"Tady je půda nejúrodnější a důkazem toho je, že se tady okolo Lysé pěstuje hlavně zelenina. Chceme to zachovat. Vedle toho se samozřejmě v poslední době snažíme vytvářet fondy na vybudování retencí, odbahňování rybníků, zadržení vody v krajině. To podstatné," řekl Miloš Petera.

Čtyřdenní výstava je doplněna o doprovodný program. Nechybí ani besedy a workshopy.

"Odborné přednášky třeba o kompostování a další věci, které tam jsou. Osazování bylinkami, okrasné bedýnky a spoustu novinek. V sobotu nás čeká největší program. To jsou Dožínky Středočeského kraje," řekla Eva Švecová.

Výstava trvá až do neděle 6. října a je otevřena každý den od 9:00 do 17:00.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu