• Načítám...
>

Českobrodské gymnázium slaví 100 let

Při příležitostí stého výročí založení Českobrodského gymnázia proběhlo setkání absolventů a pedagogů. Zavzpomínat na studentská léta přišli jak dávní absolventi, tak i ti, kteří brány gymnázia opustili teprve nedávno. Slavnostní den si nenechali ujít ani jejich pedagogové, kteří s Českobrodským gymnáziem spojili značnou část svého profesního života a stále na něj vzpomínají.

Reklama

Českobrodské gymnázium vychovalo během své stoleté existence nespočet absolventů. A i když samozřejmě někteří z nich už dávno nežijí, i tak to během deštivé říjnové soboty vypadalo, že na oslavy dorazili snad všichni. Zájem byl totiž opravdu nevídaný.

anketa

Oslavy si nenechali ujít ani radní Středočeského kraje, kteří se zasloužili mimo jiné o to, že budova gymnázia dostala ke svým 100. narozeninám zcela novou fasádu. I oni si zavzpomínali na studentská léta.

"Samozřejmě na to vzpomínám velmi pozitivně a rád se setkávám jak se spolužáky, tak když je příležitost i s profesory," řekl Martin Hermana, radní Středočeského kraje.

"Já jsem také chodil na gymnázium. Ne tedy v Českém Brodě, ale v Mladé Boleslavi. Byly to asi 4 nejkrásnější roky mého mládí. Ono to zní jako klišé, ale je to pravda," řekl Karel Horčička, radní Středočeského kraje.

Absolventy a kantory čekalo nabité odpoledne. Asi nejvýznamnějším momentem bylo umisťování zcela nové školní věžičky. Její součástí bude i zbrusu nová makovice.

"Do makovice, tak jak se to slušně čeká, přijdou dokumenty historické povahy, které jednou za 100 nebo 200 nebo nevím kolik let po nás otevřou naši následovníci," řekl Ivo Kocum, ředitel Českobrodského gymnázia.

U toho už ale my nebudeme. Českobrodskému gymnáziu tak nezbývá než popřát mnoho nej do dalších 100 let a ať je to příští kulaté jubileum s dvojkou na začátku minimálně tak vydařené, jako to letošní.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu