• Načítám...
>

V Hořovicích spustí sběrný dvůr

Obyvatelé Hořovic budou moci využívat služeb sběrného dvora. Od 1. listopadu by měl fungovat ve zkušebním provozu. Zatím se čeká na provozní řád, který musí schválit Středočeský kraj.

Reklama

Už začátkem listopadu by měl otevřít své brány veřejnosti nový sběrný dvůr v Hořovicích. Už během zkušebního provozu by měl přijímat velké množství rozličného odpadu.

"Budeme odebírat velkoobjemový odpad, potom stavební suť, papír, plasty, sklo barevné i bílé a potom nebezpečné odpady. To je šedivý kontejner, kde je sklad nebezpečných odpadů, kde budou uloženy autobaterie, normální baterie, potom tam budou oleje," řekl Jaroslav Vlček, vedoucí sběrného dvora.

V tuto chvíli je ještě potřeba dodělat některé poslední úpravy. Město také čeká na schválení provozního řádu, kterému musí dát zelenou Středočeský kraj.

"Existuje celá řada nedodělků, které se musí ještě dotvořit. Ale už by zásadně neměly do budoucna bránit tomu provozu jako takovému. Jsme ve fázi, kdy čekáme na schválení toho provozního řádu a pak už by ten sběrný dvůr mohl fungovat úplně naplno," řekl Jiří Peřina, starosta Hořovic.

Po sběrném dvoře volali obyvatelé Hořovic už dávno. Místní skládka odpadu totiž v blízké době skončí. Problematické bylo nalézt jeho vhodné umístění a také získat dotaci.

"Ta stavba stála asi 6 milionů. Skládala se ze 2 částí - té stavební a toho zařízení sběrného dvora, kde pochopitelně musí být váha, kontejnery, buňky a další věci. My teď čekáme, že by váha měla být cejchovaná a v tu chvíli se dá říci, že by tam mělo fungovat vše," řekl Ondřej Vaculík, místostarosta Hořovic.

Do dvora budou moci kromě hořovických zdarma odvážet odpad také obyvatelé několika okolních obcí. Nejzazší termín, kdy by mohl dvůr nastoupit do ostrého provozu, je podle vedení Hořovic v horizontu 1. čtvrtletí příštího roku.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu