• Načítám...
>

Řevničtí hasiči slouží v novém

Řevničtí hasiči slouží v nové hasičské stanici. Dvě jednotky profesionálních a dobrovolných hasičů teď mají k dispozici zrekonstruované prostory. Letos se podařilo dokončit práce na druhé etapě oprav.

Reklama

Hasiči v Řevnicích se dočkali a letos už slouží ve zrekonstruovaných prostorách. Na místní stanici a zbrojnici, o kterou se dělí jednotka profesionálních a dobrovolných hasičů, se totiž podařilo dokončit druhou etapu nutných oprav.

"V této etapě se povedlo udělat částečně novou střechu asi nad třetinou objektu. K tomu se udělaly kompletně nové rozvody jak silnoproudu, tak slaboproudu a udělal se šatna a předělalo se sociální zařízení, které bylo v havarijním stavu. V té první etapě jsme se starali o to, abychom zateplili celou budovu, takže má kompletně zateplený plášť polystyrenovou obálkou, k tomu nová vrata a zateplení střechy a nějaké dodělávky, které byly předzvěstí toho dalšího. Takže jsme měli rozvaděče, které byly na fasádě, a takové drobnosti, které byly předvojem té další etapy," řekl Miroslav Český, velitel HZS Řevnice.

Obě etapy oprav vyšly na více než 6 milionů korun. Většinu peněz se podařilo získat v rámci dotačního programu. S opravami ale ještě není konec. V budoucnu se počítá ještě s dalšími stavebními zásahy.

"Za pomoci místní akční skupiny, pokud se nám to podaří, by se ještě přestavěly garáže na pevnou stavbu. Myslím si, že zdejší HZS dostal v podstatě kvalitní zázemí," řekl Tomáš Smrčka, starosta Řevnic.

"Předně šlo o to, jak udělat něco pro ekologii. Takže nějaké čištění těch vod, když myjeme auta, napojení na kanalizaci nebo vylepšení lapolů a podobných věcí," řekl Miroslav Český.

Na opravené prostory se přijel podívat také radní Středočeského kraje Robert Bezděk.

"Tato budova je příkladem velice dobrého soužití mezi profesionálními sbory a dobrovolnými sbory. A jsem rád, že našla tuto svoji podobu," řekl Robert Bezděk, radní Středočeského kraje.

Místní stanice a zbrojnice disponuje prvovýjezdovou a velkoobjemovou cisternou, vyprošťovacím automobilem, který zasahuje na silnicích a mají tady také lezecké vybavení pro případ, že je potřeba zasahovat např. ve skalách.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu