• Načítám...
>

V Hořovicích opravili společenský dům

Hořovičtí si mohou užívat prostory místního společenského domu. Ty totiž prošly rekonstrukcí za více než deset milionů korun. Loňské a letošní opravy tak budově přinesly například novou fasádu, zateplení a výměnu podlahy.

Reklama

Ve společenském domě v Hořovicích probíhají poslední úpravy a velká rekonstrukce budovy bude z velké části hotová. V tuto chvíli tam pracovníci montují nové posuvné dveře, které oddělují boční místa k sezení a velký sál. Oprav tu ale proběhlo více.

"Během letní sezóny se opravila celá podlaha ve společenském domě, což je v hlavním sále a v obou přísálích, kde se sundaly staré parkety, které už byly špatné. My jsme tam měli i bývalé orchestřiště, které bylo zaděláno a parkety byly pokryty i na tom orchestřišti. Fasáda už byla hotová v předešlém roce při zateplování, kde došlo k výměně oken a zateplení fasády a ke kompletní výměně krytiny na střeše," řekl Přemysl Landa, ředitel MKC Hořovice.

Málo se ví, že Hořovice mají největší společenský sál v berounském okrese, kam se na stání vejde až tisíc lidí. A město ho také na kulturní akce hojně využívá.

"Zejména pro koncerty, divadelní představení, kam jezdí i hosté z Prahy. Pak samozřejmě také na plesy. Poměrně populárním se stal i městský ples, který se koná pravidelně každý únor," řekl Jiří Peřina, starosta Hořovic.

Rekonstrukce společenského domu bude ale ještě pokračovat. Městu se příští rok konečně podaří opravit a rozšířit sociální zařízení.

"S touto opravou počítáme už skutečně definitivně příští rok. Takže tato oprava vyjde asi na 4 až 6 milionů korun, což je pro náš rozpočet poměrně hodně. Předpokládáme, že to už bude poslední taková velká úprava," řekl Jiří Peřina.

Rekonstrukce kulturního zařízení stála více než 10 milionů korun. Více než 7 milionů šlo z městského rozpočtu, zbylé 3 miliony pokryla dotace z evropských peněz.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu