• Načítám...
>

Rakovnický aquapark otevře v lednu

Už v lednu příštího roku by si mohli obyvatelé Rakovníka užívat nový aquapark. Město nechalo proměnit starý plavecký bazén v nové aquacentrum, které nabídne zábavu i neplavcům. Stavební práce zatím pokračují podle harmonogramu.

Reklama

Přestavba rakovnického plaveckého bazénu v aquapark pokračuje podle harmonogramu. Stále tak platí termín převzetí už letos v listopadu.

"Rekonstrukce bazénu s přestavbou na aquapark se chýlí ke konci. Ty termíny jsou dodržovány stavební firmou, takže někdy koncem listopadu by mělo dojít k předání stavby. Prosinec bude zkušební doba a rádi bychom veřejnosti otevřeli bazén počátkem nového roku," řekl Luděk Štíbr, starosta Rakovníka.

V současné době se kvůli počasí pracuje převážně uvnitř areálu, kde už dělníci zapojují jednotlivá potrubí, topení a nejrůznější technologie. Aquapark po uvedení do provozu nabídne zábavu i neplavcům.

"Pro mě je aquapark především bazén a pravidelné plavání. Pro všechny ostatní obyvatele budou zajímavé i atrakce, jako je saunový svět, pára, skluzavky. Je to daleko lépe vybavené než to bylo do minulé doby," řekl Jan Švácha.

"Vycházíme z takového standardu, který je tady v okolních aquaparcích, ať je to Kladno nebo Beroun. Takže jsme chtěli nabídnout podobnou službu i v Rakovníku," řekl Luděk Štíbr.

Rekonstrukci bazénu s přestavbou na aquapark schválili zastupitelé už v roce 2015. Stavební práce se rozjely ve druhé polovině roku 2018. Náklady se vyhouply nad 200 milionů korun. O provoz se bude starat městská firma Údržba městských komunikací Rakovník.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu