• Načítám...
>

Křivoklát má nové vedení

V polovině září se v Křivoklátu konaly opakované volby do obecního zastupitelstva. Zastupitelé si teď zvolili i nové vedení. Hlavním tématem v Křivoklátu je vodovod a kanalizace.

Reklama

Starostkou městyse Křivoklát se stala Libuše Vokounová, místostarostou pak Petr Tříska. Zvoleni byli po opakovaných obecních volbách, které se uskutečnily v půlce září.

"Máme sedmičlenné zastupitelstvo, takže síly jsou rozvrženy 4 ku 3. Volby byly brány trochu jako referendum o typu kanalizace, kterou tady budeme mít," řekla Libuše Vokounová, starostka městyse Křivoklát.

Vodovod a kanalizace jsou také jasnou prioritou nového vedení.

"Chceme jít cestou tlakové kanalizace se společným sdružením Vodovody a kanalizace Karlovy Vary. Ale naši oponenti by rádi budovali kombinovaný způsob kanalizace, o kterém my jsme přesvědčeni, že ho Křivoklát není schopen ufinancovat. Nicméně oni mají svoji pravdu, tvrdí, že to možné je. Ale ta situace je opravdu taková, že jsou tady velmi rozvášněné debaty. Uvidíme, jak se to bude vyvíjet dál. Je klidně možné, že skončíme u dalších voleb," řekl Petr Tříska, místostarosta městyse Křivoklát.

Podle starostky je toho v obci ještě hodně co k řešení.

"Máme v havarijním stavu 2 mosty. Jeden je na nádraží, druhý za obecním úřadem, který více méně využívají místní jako skládku. Jsou samozřejmě rozbité silnice, to vše ale navazuje na tu hotovou kanalizaci. Dokud nemáme kanalizaci a tečou nám splašky do rybníka na návsi, do potoka, tak to je opravdu priorita," řekla Libuše Vokounová.

Jak celá situace dopadne by mělo být jasné během příštích týdnů.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu