• Načítám...
>

Hejtmanka úřadovala v Příbrami

Středočeská hejtmanka opět vyjela do kraje se svou mobilní kanceláří. Tentokrát úřadovala v Příbrami. Na místní zámeček za ní dorazily desítky lidí a nechyběli třeba ani starostové menších obcí z okolí.

Reklama

Příbram byla dalším místem, kde si hejtmanka Jaroslava Pokorná Jermanová otevřela svoji mobilní kancelář. Za paní hejtmankou přišly desítky lidí nejrůznějšího věku a funkcí. Tentokrát mezi diskutujícími dominovali starostové menších obcí.

"My jsme za naše peníze zrekonstruovali kompletně krajskou silnici, která vede přes nás. Jsme zadlužená obec díky kanalizaci, takže nás to trochu finančně vyčerpalo. Druhá věc je ta, že chceme směnit nějaké pozemky právě pod tou silnicí, které máme v majetku obce. Cesta je v majetku kraje. A některé místní komunikace patří nám, ale pozemky pod nimi patří kraji, takže jsme se domluvili, že uděláme směnu," řekl Antonín Kropáč, starosta obce Láz.

"Byl jsem za paní hejtmankou hlavně představit naši obec, říci jí o tom věcech, které se týkají naší obce, co se nám podařilo jak v minulosti, tak v budoucnosti, co plánujeme dělat. Takže takové všeobecné popovídání si. Spíše takové přátelské setkání," řekl Emil Tabaček, starosta obce Suchdol.

Středočeská hejtmanka si pečlivě všechny dotazy a problémy vyslechla a poradila s jejich řešením.

"Řešili jsme věci ohledně dotací na vodovody, kanalizace, čističky. Takže ty problémy jsou v podstatě skoro všude stejné. Samozřejmě přišli i lidé s problémy, se kterými já jim moc pomoci nemohu, ale doporučila jsem jim na koho se mají obrátit. Musím říci, že pochválili krajskou správu, údržbu silnic za opravu silnic v regionu, že je to vidět, že si té podpory váží a že pracují vždy velmi profesionálně," řekla Jaroslava Pokorná Jermanová, hejtmanka Středočeského kraje.

Putování hejtmanky s mobilní kanceláří po středních Čechách bude pokračovat i v následujících týdnech a měsících.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu